L’antic poblet, el Plus Ultra actual, és el punt de partida d’un seguit de llocs que es visiten per recuperar la memòria dels comerços més antics de la Marina, alguns ja tancats, però d’altres encara actius i oberts, durant el Viatge a la botiga de l’àvia, una ruta històrica teatralitzada.
Així, el punt de partida és el Celler la Marina i l’antic Peña per endinsar-se cap a la resta que hi ha a la zona, com la botiga de comestibles Cabestany, el Forn Huguet, passant per llocs de la memòria com el Cap Dr. Carles Ribes, l’Estanc de Port, un dels més antics de la zona, la Masia de Can Mestres o el cine Casas.
“Tot això eren fàbriques i…” A continuació sempre una explicació de com s’ha anat configurant el paisatge urbà de la Marina, però amb una narració que no abunda només en dades històriques sinó en la forma de vida d’una altra època. Dos pagesos, dos actors de la companyia Artixoc, els impulsors, discuteixen i s’expliquen les seves cuites traslladant al grup al moment i l’època de cada comerç referenciat, prop d’una vintena en total, una forma que manté viu l’interès del visitant al llarg de tot el recorregut.
El 19 d’octubre es realitzarà la primera ruta a la Marina oberta al públic, el cost és de 6 euros i és obert a les famílies amb canalla; la iniciativa ja s’ha provat als comerços de Sants, Hostafrancs i les Corts, on ha estat tot un èxit, així que l’Associació de Comerciants de la Marina ha fet un esforç per aterrar-la a la Marina. Records, patrimoni i degustació, no us la perdeu!