Concentració al CAP La Marina en defensa de millores en la sanitat pública

S’ha normalitzat que el temps d’espera per concertar cita amb la metgessa habitual superi els set dies. I aquests temps d’espera s’allarga fins als tres o sis mesos en cas de necessitar una intervenció quirúrgica (la de genoll per exemple té una mitjana de 3 mesos i actualment són en espera d’accedir-hi 4.979 persones a tot Catalunya), fer proves diagnòstiques o ser atesos pels especialistes.

A això cal afegir les condicions i la tensió laboral que cada vegada denuncien els professionals. De fet, fa uns dies han iniciat una campanya en contra de les guàrdies de 24 hores. Sota el lema “No podem més” denuncien que aquestes jornades posen en perill al pacient.

“Llegas a urgencias. Estás muy grave y te ingresan en la UCI. Un médico tiene que tomar YA una decisión que supondrá que vivas o mueras. ¿Prefieres un médico despejado o uno que lleva 20 horas sin dormir?” Així comença el text de la campanya que ja ha recavat més de més de 80 mil signatures.

D’ençà de les retallades i malgrat haver implementat algunes millores per l’actual govern, la tensió i el malestar a la sanitat pública continua. I des de la societat civil hi ha col·lectius que s’han organitzat per fer suport als sanitaris.

Així, la Marea de Pensionistes de Catalunya i la Coordinadora de Sants-Montjuic criden a una concentració davant del CAP La Marina, el dimarts 27 de febrer a les 11.30 del matí. Tot de cara a escalfar l’ambient pel pròxim set d’abril, Dia Mundial de la Salut, en què hi ha convocada una manifestació des de la Plaça Urquinaona, a les 11.30.

Major inversió en l’Atenció Primària, la fi de les llistes d’espera, no la privatització dels serveis, suport a la lluita laboral i salarials dels treballadors, i no més copagaments, són les reivindicacions.

2 COMENTARIS

  1. Un comentari curtet, però que pesa:
    Lo Públic protegeix a tots els ciutadans.
    Lo privat, no més a qui s’ho pot pagar.
    Veniu demà, 27-2 / 11:30 al CAP de la Marina, a defensar la Sanitat Pública

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.