El certamen reconeix persones i entitats del Districte en diferents modalitats, així com projectes que tinguin en compte aspectes socials rellevants per a la comunitat. La presentació de candidatures finalitza avui, 13 de febrer, i enguany hi ha quatre categories o modalitats de participació, una de les quals és nova respecte de l’any passat.
Els quatre guardons, a més dels reconeixements a una persona rellevant i una entitat o col·lectiu del Districte, inclouen dos premis especials dotats amb 1.500 €: el Premi Especial a la Innovació, i el Premi Especial a la Promoció de la Interculturalitat, que vindria a substituir el d’Alimentació Sostenible atorgat en la trentena edició.
Amb aquest canvi, el Districte de Sants-Montjuïc premiarà un projecte que promogui i impulsi la perspectiva intercultural, tot coincidint la introducció del Pla Barcelona Interculturalitat (2021 – 2030) i, específicament, el Pla d’Acció Intercultural als nostres barris. El PAI és una eina que incorpora la mirada intercultural i de gènere a tots els àmbits d’acció del Districte.
Per participar en els Premis Sants-Montjuïc cal omplir la fitxa de presentació de la candidatura a la qual es vulgui optar i el model de declaració responsable. Tot s’ha d’enviar a PremisSantsMontjuic@bcn.cat.
A la trentena edició, la celebrada l’any passat, van ser premiades, també, persones i entitats de quatre categories.
- Agus Giralt, en la modalitat de reconeixement personal. Per la tasca de recuperació de la memòria local de Sants i la seva implicació amb la Lleialtat Santsenca, el Cros Popular de Sants i la Comissió de la Festa Major del carrer de Papin.
- Unió Esportiva de Sants, en la modalitat de reconeixement a una entitat o col·lectiu, que l’any passat celebrava el seu centenari com a entitat esportiva amb una marcada tradició al Districte.
- Postal Amiga, amb el Premi Especial a la Innovació, un projecte de la Marina Viva, Sants3Ràdio i les federacions d’Hostafrancs i la Bordeta. La iniciativa es va desenvolupar durant la pandèmia per apropar el Nadal a les llars de tothom.
- Espigoladores del Poble-sec, amb el Premi Especial a l’Alimentació Sostenible per la seva lluita contra el malbaratament alimentari, tot coincidint amb el nomenament de Barcelona com a Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible.