Viure poèticament I Horitzó

De mite a profecia

Aleix Diz Ardid

Un mite és un relat sobre un tema o qüestió que ens fascina o preocupa i que expliquem retrotraient-lo a un passat primordial, per donar-li un valor universal. Una profecia és una premonició, inspirada per Déu en una persona, sobre algun esdeveniment futur.

Un mite és una elaboració col·lectiva; cada comunitat humana té els seus tabús, creences i formes de pensar pròpies que el menen a elaborar uns mites i no d’altres. La profecia, encara que afecta una comunitat humana, o a la humanitat sencera, és inspiració d’una persona concreta.

En la poesia que us portem aquest cop, l’horitzó, és el símbol d’un camí que porta lluny cap a un futur incert. En aquest poema es parla del Canvi Climàtic, però també es ve a dir que el Paradís Perdut és quelcom més que un mite; és una dura realitat que, inexorablement, es va complint cada dia, com si fos una profecia.

Horitzó

Podeu sentir aquest poema en vídeo cercant: Aleix Diz, Horitzó, YouTube. Aquest vídeo ha estat pujat al web pel grup poètic sabadellenc Poesia a Trenc d’Alba. Restà inclòs en el seu blog poesiaatrencdalba.blogspot.com.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.