Amb l’autogestió fins a la reconstrucció

ESTEL OLEART// El dia 28 de maig la plataforma Can Vies va fer una crida a les xarxes socials per dur a terme la reconstrucció de l’edifici històric avui. Tres dies després, més de quatre-centes persones han demostrat el seu suport a la causa presentant-se a Can Batlló a primera hora del matí.

La munió de gent s’ha trobat a les deu en punt del matí a Can Batlló, on s’han repartit cascs de protecció i s’han agafat eines i material de construcció. Al cap de poca estona la marxa ha pujat pel carrer Olzinelles entonant diversos crits i cançons combatius, amb alguna cassolada espontània d’acompanyament per part dels veïns. Un cop arribada a plaça de Sants, la gentada s’ha dirigit cap a la zona enderrocada de Can Vies. Un grup de tècnics ha entrat al recinte per analitzar l’estructura de l’edifici i comprovar si s’hi podia treballar sense risc. S’ha delimitat un perímetre de seguretat i unes quantes persones han començat a treure la runa del solar. Uns quants joves s’han encarregat d’anar netejant tots els trossos que podien ser utilitzats, mentre que tots els trossos inservibles han anat passant de mà en mà al llarg d’una cadena humana fins a la porta del districte, on ha quedat tota la runa amuntegada com a protesta. Aquesta acció ha estat repetida incansablement al llarg del matí a mesura que anava arribant més gent (fins a un miler de persones, segons algunes veus). Al migdia s’ha fet un dinar popular. Tota l’organització de la reconstrucció l’han dut a terme els mateixos membres de Can Vies, que han demostrat fins on arriba la solidaritat i l’autogestió.

L’excavadora que va ser cremada dimarts encara continua dins del recinte de Can Vies, d’on no hi ha pressa per moure-la. Això ho demostra la decoració que presentava avui, que ha estat aplaudida per les manifestants.

Alguns veïns del barri veuen amb bons ulls la reconstrucció, tot i que temen que comporti represàlies. L’opinió sobre l’actuació del regidor i l’alcalde però, no és tan bona.

 

20140531_135709

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.