Estudiants de l’Institut Domènech i Montaner presenten el recull de còmics “Les veus de la Marina”

    Text: Alejandra Sánchez

    Aquesta tarda s’ha presentat a la Biblioteca Francesc Candel “Les Veus de la Marina”, un recull de 13 còmics elaborats per més de 80 alumnes de 1r d’ESO de l’Instiut Domènech i Montaner, dins del marc del projecte municipal Caixa d’Eines del Pla de Barris. 

    La presentació ha comptat a la presència de cinc dels alumnes autors dels còmics, que han explicat la temàtica dels seus dibuixos i el procés de creació d’aquests. A més, també hi ha intervingut la coordinadora del projecte, Maria Esperanza González, que ha destacat com el projecte Caixa d’Eines és clau per ajudar als alumnes a treballar creativament i en comunitat a través de l’art. D’altra banda, González ha explicat que l’objectiu de la creació d’aquests còmics és introduir els estudiants en la consciència de la memòria del barri i “ajudar-los a fer-se preguntes i questionar-se les coses”. La coordinadora del projecte destaca també que la creació dels còmics ajuda els estudiants a enfortir la relació amb les seves famílies, ja que el procés de creació dels dibuixos comença amb unes preguntes que els joves han de fer als seus pares i avis.

    En aquesta mateixa línia, l’alumne de 1r d’ESO de l’Institut Domènech i Montaner i autor d’un dels còmics, Mario Ramos explica que aquest projecte li ha servit per entendre la història del barri i de la seva familia d’una manera més fàcil i divertida. En Mario ha fet el còmic amb el seu company Kevin i, entre tots dos, han dibuixat la història d’un senyor que descobreix la història de la Marina.

    A la presentació de “Les Veus de la Marina” s’han apropat el tècnic del Pla de Barris, Thomas Louvat, i els representants de diverses entitats del barri, com ara el membre del  Memorial Democràtic dels Treballadors de Seat, Tomás Martínez, impulsor i col·laborador del projecte. Martínez afirma que treballar amb els diferents instituts del barri és “molt gratificant”, ja que permet que les noves generacions de la Marina “descobreixin i tinguin present la realitat de tot allò que els envolta en el seu dia a dia”.

    Aquest recull de còmics s’emmarca dins del projecte Caixa d’Eines, que consisteix en un conjunt de propostes artístiques que es desenvolupen a diferents centres educatius de primària i secundària. D’aquesta manera, es busca que els infants i joves complementen la seva educació reglada amb d’altres disciplines, com ara la música, el teatre, la dansa, el circ i/o la ràdio.

    FES UN COMENTARI

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.