Sortir per aprendre, viatjar per conèixer

Ja fa anys que des de l’Institut Lluís Domènech i Montaner abracem de ple una de les tradicions més emocionants de l’educació: els viatges escolars. Des de les primeres etapes fins als últims anys, aquests viatges ofereixen als alumnes l’oportunitat de sortir de l’aula per descobrir, créixer i connectar amb els companys i el professorat en llocs diversos, interessants i enriquidors.

L’alumnat de 1r, 2n i 3r d’ESO gaudeixen de les colònies a Deltebre, Banyoles i Rialb, respectivament. Representen una immersió local, fent èmfasi en cobrir i conèixer el territori català, visitant Tarragona, Girona i Lleida. Aquesta experiència els permet fer activitats que no podem fer a l’espai-aula i que afavoreixen el desenvolupament dels alumnes, a més de fomentar el respecte pel medi natural i el territori, així com la comprensió del seu entorn.

Per altra banda, els estudiants de 4t d’ESO culminen la seva etapa amb un viatge a París, una oportunitat de fondre’s amb la història i cultura de la ciutat de la llum. Aquesta experiència trenca les barreres arquitectòniques de l’escola entesa com a espai físic d’aprenentatge i deixa un record inesborrable als nois i les noies que s’apropen al final de la seva educació secundària. A més, els nois i les noies de 4t s’asseguren que tothom tingui l’oportunitat de participar a través d’un finançament col·lectiu mitjançant festes, esmorzars i participacions de loteria, amb l’inestimable ajuda de l’AFA.

Amb la diversitat com a prioritat, els estudiants de 1r de BTX de l’àmbit científic i tecnològic tindran l’oportunitat de visitar el CERN a Ginebra, mentre que altres anys han gaudit del Deutsches Museum de Munic. Per la seva part, el grup de 1r de BTX de l’àmbit social i humanístic visitarà Madrid. Aquests viatges no només amplien els seus horitzons acadèmics, sinó que també proporcionen una comprensió pràctica dels coneixements adquirits a l’aula.

Des del Domènech creiem que els viatges i les colònies van més enllà de l’aspecte acadèmic. Aquestes experiències úniques formen caràcters, fomenten la cohesió del grup i deixen records únics.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.