L’àgora de mestres i famílies de febrer

A Pau Vila apliquem les capses d’aprenentatge

Juan Lirio, mestre de l’escola Pau Vila

Aquest any, la classe de 3r del Pau Vila, hem començat a implementar la metodologia de capses d’aprenentatge, que es fonamenta en la promoció de processos complexos d’indagació. Això, amb diversos objectius que considerem imprescindibles per a l’alumnat: un aprenentatge més competencial, fomentar el desenvolupament de l’autonomia personal i respectar els diferents ritmes.

La metodologia de les capses d’aprenentatge consisteix a resoldre unes propostes mitjançant el treball cooperatiu i on aspectes com la presa de decisions i el tractament de la informació tenen especial rellevància pel fet que és l’alumnat qui ha de tenir un paper actiu en tot moment.

Aquestes tasques són molt diverses, des d’activitats on s’impliquen els sabers d’un mode més analític fins a activitats més obertes: treball amb les TICs, moments d’expressió oral, exercicis autocorrectius, etc. per acabar amb un producte.

D’aquest mode, oferint diverses metodologies i estratègies, podem fer que l’alumnat tingui un bagatge més enriquidor en relació amb els aprenentatges i afavoreix el seu desenvolupament integral.

Un entorn escolar més segur, accessible i amigable

Jordi García Céspedes. Comissió Entorn Escolar AFA Pau Vila

Fa anys que el CEIP Pau Vila i la EBM Bellmunt pateixen un dèficit sistemàtic en les intervencions de millora del seu entorn escolar. Si bé en els darrers anys s’ha pogut constatar un esforç des del consistori per reforçar la neteja i la seguretat en els accessos (com la recent intervenció al talús de l’entrada nord) continuem sense un pla integral que abasti també aspectes com l’accessibilitat i l’amabilitat de l’entorn.

Per aquest motiu, s’ha fet arribar a l’Ajuntament un informe consensuat per tota la comunitat educativa (equips docents, AFAs i Consells Escolars) en què es reclama: reconvertir l’actual aparcament de l’entrada Nord i el solar de l’entrada Sud a tocar del carrer Segura en espais per als infants i les seves famílies (parcs infantils); remodelar el tram de carrer Font Florida (núms. 1-95) per fer-ho de plataforma única, repensar l’accés des del carrer del Polvorí i donar una alternativa a les escales d’accés a l’entrada nord des de carrer Trajà (ascensor + passarel·la).

Tant de bo tinguem resposta i l’administració es comprometi amb totes aquestes millores, essencials per a nosaltres.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.