La Vaca, una antiga vaqueria triomfa com a espai de ‘coworking’ al Poble Sec

Les oficines compartides guanyen força entre els joves

Redacció:Laura Sicilia

Talent jove associat, emprenedoria, noves oportunitats, són adjectius que defineixen el projecte, que malgrat tenir nombre boví, no va de vaques sinó de persones. Al barri del Poble Sec, en un espai on fins els anys 70 la gent anava a comprar llet fresca i nata els diumenges, en l’actualitat es troba La Vaca, un local de ‘coworking’. Una pràctica que va sorgir als Estats Units als inicis dels segle XXI i que des de llavors va començar a expandir-se arreu. Es tracta d’espais on professionals de diferents sectors acudeixen per treballar, són oficines compartides. Aquests espais ofereixen tot tipus de servei i tenen instal·lacions diverses. En el cas de La Vaca, aquesta compte amb escriptoris amplis, taquilles on guardar material d’oficina o el que es vulgui, sala de reunions, Skype room, impressora, escàner, projectors, zones d’oci i de descans, dues cafeteries d’autoservei i la possibilitat de domiciliar l’ empresa per tal de rebre les entregues en aquest espai entre d’altres coses. Totes aquestes ofertes depenen de la tarifa que es decideixi escollir. Hi ha des de fixes fins a tarifes fetes a mida per a equips. També es pot participar en els diferents esdeveniments i activitats que el local organitza: artístiques, esportives, empresarials, tallers, festes…

La idea és que les persones que hi conflueixin puguin relacionar-se entre elles, i així neixin projectes i iniciatives diverses que permetin fomentar la innovació i alhora el treball en xarxa.

Ja fa un any des de la seva obertura de la mà de quatre joves amb l’objectiu de donar una casa a tots els ‘digital nomads’ i segons expliquen, el negoci funciona. En Dimitri, un dels ‘co-founders’ del centre, diu que hi ha molta demanda i la tendència és continuar creixent.  En aquests moments, La Vaca compte amb seixanta-cinc membres, uns deu/dotze d’ells fixos, i cada dia reben la trucada de al voltant de cinc persones que volen acostar-se al seu espai. En ell es troben professionals de diferents àmbits; programadors, ‘startups’, grafistes, arquitectes… sobretot professionals joves. I és que el ‘coworking’ està a l’ordre del dia.

Per saber-ne més sobre La Vaca coworking entra a:

www.lavacacoworking.com

info@lavacacoworking.com

insta. Lavacacoworking

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.