Els comerciants adherits a l’Associació de Comerciants La Marina aposten per un compromís de comerç més sostenible.

L’Associació de Comerciants La Marina  ha signat el Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat i és membre del programa Barcelona Comerç + Sostenible. El comerç exerceix un paper crucial en la ciutat de Barcelona, tant en l’àmbit econòmic com en la seva funció de cohesió social.  Per això,  l’Associació de Comerciants  La Marina treballa per millorar la sostenibilitat i la cultura de la sostenibilitat en els barris de la Marina. Això implica la implementació de pràctiques i polítiques més sostenibles, com ara reducció dels residus, l’estalvi d’energia i l’ús de materials ecològics,  així com la sensibilització dels comerciants i del públic en general sobre la importància de la sostenibilitat en el sector comercial.

Objectius:

  • Detectar les necessitats i les oportunitats que tenen els comerciants per fer més sostenible els seus comerços.
  • Millorar el programa de sostenibilitat al comerç en el marc de Barcelona + Sostenible.
  • Crear un recull de recursos per poder desenvolupar el programa de sostenibilitat al comerç.

La  participació en aquest programa consisteix a elaborar un Pla d’Acció per millorar la sostenibilitat del sector amb una proposta d’actuacions.

Els establiments adherits a l’Associació de Comerciants La Marina-Zona Franca es comprometen a treballar activament el 2023 en les següents actuacions dins del marc del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat:

  • CONSUM I COMPRA RESPONSABLE: Participarà fent compra mancomunada de productes o serveis a través de l’associació.
  • COMPRA DE BOSSES DE TEIXIT: Repartirem bosses de teixit perquè ens acostumem a l’ús d’aquest tipus de bossa per anar a comprar.
  • COMUNITAT I TERRITORI: Col·laborarà al projecte Radars ajudant a prevenir situacions de risc de les persones grans.
  • DRETS SOCIALS, BENESTAR DE LES PERSONES I INCLUSIÓ: Col·laborarà al projecte Espais Liles contribuït a l’erradicació de la violència vers les dones.
  • ECONOMIA LOCAL I DE PROXIMITAT: Participarà en les activitats de dinamització del comerç contribuint a sensibilitzar els veïns i les veïnes del valor del comerç de proximitat.
  • KIT AMBIENTALITZACIÓ: Per fer més sostenible els espais de treball es repartiran adhesius per a la conscienciació dels treballadors i els clients amb la reducció del consum de recursos, electricitat, aigua i paper.
  • ALIMENTACIÓ SOSTENIBLE: Aconseguir que la població en general tingui accés a les dietes saludables i sostenibles, generar oportunitats econòmiques per als sectors de proximitat i combatre l’emergència climàtica.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.