Història

[toggles title=”Ràdio”]Alternativa Barcelona és una emissora local de Barcelona amb gairebé 20 anys d’història. El seu dial és el 102.4 de la FM i la seva cobertura arriba des de la part sud de Barcelona fins el Baix Llobregat. Amb la nova emissió digital, Alternativa Barcelona es pot rebre des de qualsevol lloc del món a través de la connexió per internet. La nostra identitat s’ha forjat amb l’esforç i treball dels que ho formem per tal d’erigir-nos com una emissora de proximitat, en constant creixement i totalment professionalitzada. Tot i que passi el temps, aquest projecte radiofònic gaudirà sempre de ser una de les primeres emissores de ràdio local de Barcelona.

L’actual Alternativa Barcelona neix fa 18 anys de la ma de Juan Antonio Reyes, president de l’AA.VV. Polvorí. En la seva fundació va rebre el nom de Ràdio Zona Franca (106.5 FM), amb uns estudis primerencs al carrer Segura i no sent més que un taller de ràdio adreçat a la gent del districte. Amb el temps, els estudis es van traslladar al Centre Cívic La Bàscula, on es troben actualment, i va passar a ser Sants-Montjuïc Ràdio (102.4 FM).

Alternativa Barcelona forma part de l’Associació de Mitjans de Comunicació Local (AMCL), una organització constituïda com a entitat sense ànim de lucre que treballa des de 1988 en l’àmbit de la Comunicació Local i la formació per la pau i els drets humans a Barcelona. Regulada per la llei d’associacions de 1997, l’AMCL apareix, vinculada al moviment cívic, com una experiència local de Comunicació de Proximitat.

Les activitats de la AMCL se centren en la gestió de dos mitjans de comunicació local de la ciutat de Barcelona: Alternativa Barcelona (emissora local del districte de Sants-Montjuïc) i la publicació local La Marina.

L’AMCL també desenvolupa iniciatives de formació en futurs comunicadors, iniciatives en la promoció i informació dels drets humans (immigració, ètnia gitana, dones, etc) i és un referent de democràcia participativa al territori.

L’AMCL també vol apropar els mitjans de comunicació als centres educatius i per això facil·lita la possibilitat de fer visites guiades per les seves instal·lacions. [/toggles]

[toggles title=”Diari”]El primer numero de La Marina va sortir al carrer el gener de 1994. Es tracta d’una publicació amb forta incidència als barris de la Marina-Zona Franca (Barcelona), de distribució mensual i gratuïta.

L’Associació de Mitjans de Comunicació Local (AMCL) és l’editora de la publicació. Mensualment s’editen 6.000 exemplars que es reparteixen per bustiada i entre les entitats i associacions del territori. També es pot trobar La Marina als comerços, centres culturals i equipaments educatius.

L’Associació de Mitjans de Comunicació Local (AMCL) és una organització constituïda com a entitat sense ànim de lucre que treballa des de 1988 en l’àmbit de la Comunicació Local i la formació per la pau i els drets humans a Barcelona. Regulada per la llei d’associacions de 1997, l’AMCL apareix, vinculada al moviment cívic, com una experiència local de Comunicació de Proximitat.

Les seves activitats se centren en la gestió de dos mitjans de comunicació local de la ciutat de Barcelona: Sants-Montjuïc Ràdio (emissora local del districte de Sants-Montjuïc) i la publicació local La Marina.

L’AMCL també desenvolupa iniciatives de formació en futurs comunicadors, iniciatives en la promoció i informació dels drets humans (immigració, ètnia gitana, dones, etc) i és un referent de democràcia participativa al territori. [/toggles]