Dones a la història, la necessitat de posar-les rostre

El centre cívic La Cadena acull durant aquest mes l’exposició “El camp de concentració de dones de Ravensbrück”, però qui eren aquestes dones i perquè hi van anar a acabar allà. Aquestes, entre altres preguntes és el que buscava respondre la xerrada ‘Heroïnes catalanes a la Resistència’, organitzada en paral·lel a l’exposició.

A la sala d’actes de la Biblioteca Francesc Candel hi van acudir una vintena de persones, tot seguint les distàncies de seguretat i els protocols de salut. La xerrada va estar dirigida per Lourdes Vidrier, néta de deportat i consellera de districte de Sants-Montjuïc, i Teresa del Hoyo, Coordinadora de l’Amical de Ravensbrück.

Amb aquest acte s’ha volgut fer valdre el paper de les dones com a membres de la resistència contra el Feixisme, perquè com explica Vidrier “les dones que hi havia a Ravensbrück hi van anar a parar allà per ser resistents contra el feixisme i el nazisme”.

També es vol reivindicar el paper precisament de les dones sovint desconegudes en la nostra història, “ha interessat que no se sabés que hi ha hagut dones que han estat fortes i han estat valentes, cal posar-les rostre perquè elles i nosaltres, les dones, hi som a tot arreu” ens comenta la consellera.

Finalment Vidrier ens recorda la importància de “conèixer d’història per no repetir-la, hem de saber identificar les alarmes perquè el nazisme, el feixisme i el racisme segueixen existint i estaven amagats, o no tan amagats i no volíem veure-ho, però ara està claríssim que han ressorgit, i amb força, cal evitar desastres”.

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.