Reivindicació del jovent del barri pels drets del col·lectiu LGTBIQ+

“Hem de poder estimar a qui vulguem i respectar totes les identitats”

El 28 de juny se celebra arreu del món el Dia de l’Orgull LGTBIQ+, un dia per celebrar i reivindicar la diversitat i la llibertat sexual i de gènere. Enguany la Taula de Dones de La Marina, amb el suport d’equipaments joves com Química, La Bàscula, Spai-T i el Punt d’Informació Juvenil han organitzat un acte per celebrar també la diversitat de La Marina. “És important un acte com aquest al barri perquè es una manera de lluitar contra una problemàtica social que ens afecta a totes” explicava la Xènia Morgado, una de la més d’una vintena de joves que s’hi van apropar.  

L’acte va comptar amb un parell de carpes amb la distintiva bandera d’arc iris del col·lectiu amb tot un assortiment d’activitats preparades: pintada d’ungles, decoració de bosses de tela, joc de relacionar banderes i definicions del col·lectiu, un mural per deixar missatges i la pintada dels bancs amb la bandera LGTBI, la bandera Trans i fins tot al reivindicació de nomenar l’indret entre Pepita Casanellas i la sortida del metro de Foneria com a Plaça de l’Orgull.

De fet el moment d’aquesta pintada va ser un dels més alegres de la tarda. L’Hugo, encarregat de pintar el cartell, reclamava que “és una plaça de les poques que hi ha al barri sense nom, esperem que l’Ajuntament ens escolti i faci oficial el nom de Plaça del Orgull perquè li dona sentit a la lluita i a molta gent del barri que s’hi identifica”.

Prenien nota de la proposta les consellera Esther Pérez, d’En Comú Podem. “Estem buscant un nom oficial per la plaça, una proposta era Plaça del Metro, i just arribem i ens fan aquesta proposta! Clarament la recollim i hi treballarem a partir de setembre”.  I la Maribel  Sánchez, del PSC: “ A banda de les activitats de ciutat, que són moltes, està molt bé que els barris també prenguin iniciativa i tinguem activitats arreu un dia com avui”.

Són joves que conformen el col·lectiu, però també molts altres que no hi pertanyen, que tenen clar que la lluita del col·lectiu LGTBIQ+ continua i que encara cal sortir al carrer per refermar la vocació democràtica i entendre la pluralitat i el dret de gaudir la llibertat de tothom en tots els camps, inclòs el sexual i el de la identitat de gènere.

Encara més en un context de nombroses i greus agressions violentes que han patit moltes persones del col·lectiu darrerament. Alguns del joves presents, la majoria entre els 14 i 18 anys, tot i la curta edat ja han viscut en carn pròpia insults, comentaris feridors, actituds discriminatòries i fins i tot algun episodi violent, que els trastoca emocionalment.

“A mi, en descobrir que era gai, em van robar per fer-me mal només per això”, explicava en Gianni. I en Marc, un dels seus companys, destacava el camí que encara resta en l’educació de tothom, el barri inclòs, en el respecte a la diversitat. “Cal que l’escola inclogui les diferents sexualitats i identitats de gènere perquè tothom ens puguem identificar i no sentir-nos exclosos socialment, passant-ho malament al no saber que el que ens passa és absolutament normal i no estem fora de cap norma”.

I en aquesta línia reflexiva, la Kylie, una altra de les noies reivindicatives, afegia la necessitat de reconèixer les mancances i limitacions del jovent. “Sovint es pensa que la gent gran és antiquada i que no entén la diversitat per la seva educació, però n’hi ha de tot, així també molts joves són vergonyosament intolerants, de fet molts dels darrers atacs provenen de gent jove”.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.