Els veïns i veïnes decidiran part dels pressupostos de l’Ajuntament

Els veïns i les veïnes podran proposar, debatre i escollir en quines accions s’invertiran 75 milions d’euros dels nous pressupostos, ajudant mitjançant uns pressupostos participatius a l’elaboració del Programa d’Actuació Municipal 2020-2023 de l’Ajuntament.

A partir d’avui, i fins al 17 de juny, qualsevol persona que vulgui fer una proposta o projecte d’inversió en el seu barri o districte ho podrà fer a través de la plataforma decidim.Barcelona o en algun dels estants o activitats que la mateixa organitzarà.

Les accions presentades han de significar un mínim d’inversió de 50.000 euros i fins a un màxim de 2 milions i ha d’estar inclosa en alguna d’aquestes seccions:

  •  La rehabilitació, reforma, ampliació o millora o dotació tecnològica d’equipaments públics i infraestructures, com centres cívics, casals de barri, centres educatius, biblioteques, ludoteques o instal·lacions esportives, entre altres.
  • Construcció d’equipaments de dimensions reduïdes, com per exemple pistes esportives, punts verds o espais de joc infantils.
  •  La reurbanització i millora dels espais públics.
  •  Infraestructures i mobiliari urbà.
  • Aplicacions o infraestructura tecnològica

Un cop recollides totes les propostes seran analitzades pels tècnics de l’Ajuntament que validaran els projectes. Finalment tothom major de catorze anys i empadronat a Barcelona podrà votar fins a un màxim de 10 propostes.

Les accions més votades de cada districte és durant a terme durant el mandat. Concretament Sants-Montjuïc té un pressupost de 9 milions d’euros, el que significarà un mínim de 5 accions.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.