No normalitzar la desigualtat…

Sembla repetitiu i sovint tothom, fatigats per l’allau informatiu provinent de tantes fonts interessades , canviem el xip i defugim de la realitat social que ens envolta. Només hi tenen cabuda les nostres prioritats: feina i passatemps. Per això hem d’aguditzar els sentits, per deixar passar només el que realment compta i allò en què sovint no hom aprofundeix: la desigualtat.

Tots els drets socials, i per reconèixer-ho no importa quina sigui la nostre ideologia política, han estat conquerits a força de lluites socials. L’estat de benestar en què va créixer la generació que ara és jove no va sorgir del no-res. I durant molt de temps, com sempre, se’ns ha dit i repetit que era inviable. Que no  hi havia fórmules possibles per mantenir-lo. I que les desigualtats eren gairebé una llei fruit de la voluntat divina, com ara la Natura. Doncs bé, estem tornant a situacions d’injustícia social que creiem superades si més no a Europa. Són intolerables les dades vergonyoses de qui estan a dalt de la piràmide.  Cal qüestionar la terrible desigualtat que es pretén normalitzar.

 El valor dels mitjans de comunicació de proximitat

Al calidoscopi d’aquest mes preguntem als polítics dels nostres barris perquè és important un mitjà de comunicació com el nostre en un barri com La Marina. En aquest espai volem respondre-ho nosaltres també.

Seguim aquí després de gairebé 30 anys ( i gràcies a l’esforç voluntari i la visió d’alguns veïns que aporten diners com a socis) perquè creiem profundament que el nostre mitjà és un instrument independent i plural,  imprescindible i necessari en un territori castigat socialment com és La Marina. Per això hem renovat la nostre directiva, obrint-la a la representativitat del barri amb tot els col·lectius i persones que treballen des de diversos vessants i sensibilitats,  com a un primer pas per aconseguir una visió conjunta i consensuada que aplegui esforços i ens permeti continuar com a mínim altres 30 anys més.

1 COMENTARI

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.