ANEM PER FEINA, el programa d’inserció laboral de la Fundació Mans a les Mans

La Fundació Mans a les Mans van venir als estudis de La Marina per parlar sobre el seu nou programa d’inserció laboral per joves del barri “ANEM PER FEINA”. Vam poder parlar amb en Manuel Justícia, Coordinador del programa d’inserció Bon Port, Laura Toledo i Erick Caamano, dos nois que estan participant en aquest itinerari pre-laboral.

ANEM PER FEINA es un programa d’inserció enfocat, cap a joves de 18 a 24 anys, que vol fer un pas endavant, coneguin que els nois i noies que han acabat el procés formatiu inicial puguin ser útils com a treballadors o treballadores. Amb la finalitat que pugin ampliar el seu currículum, puguin valdre’s per si mateixos i pugin entrar al mon de treball, que se’ls hi queda molt lluny si no es fomenta des de projectes com aquest. En aquest cas l’objectiu principal no és tornar al sistema educatiu de formació especialitzada, sinó incorporar-los en el món laboral. Per aconseguir-ho el que es pretén es que pugin tenir una primera experiència de contractació reglada i normalitzada amb l’entitat.

El programa compagina la formació i la sensibilització amb els drets i deures d’una primera experiència laboral. Els nois i noies que han passat per un programa inicial en el que han aconseguit motivar-se i han adquirit les eines i capacitats bàsiques per poder iniciar-se en el món laboral, entren a formar part d’una Brigada de Manteniment, que prestarà servei a diferents entitats i serveis del barri. Els quals els costos seran gratuïts.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.