Parlem del programa de salut sexual i reproductiva SIRIAN de la Marina amb Laia Nebot

Laia Nebot, coordinadora del programa SIRIAN, ens explica en què consisteix aquest programa d’assessorament sobre educació sexual que s’ha instal·lat recentment als barris de la Marina.

SIRIAN és l’acrònim de “salut sexual i reproductiva en dones immigrades i autòctones”. És un programa que pretén millorar l’ús de contracepció especialment entre la població immigrada i adolescent, amb una entrevista de consell contraceptiu a l’àmbit comunitari. S’adreça a les dones de 14 a 49 anys i als homes de 14 a 29 anys.

La Laia, integrant del programa SIRIAN és psicòloga, juntament amb la Sandra Gabarró, infermera. Ens explica que el programa consisteix en consultes individualitzades on assessoren i orienten en temes com: mètodes anticonceptius, temes que envolten la sexualitat, mites que la gent pugui tenir sobre el tema del sexe… Unes consultes que són totalment confidencials i gratuïtes.

La visita és única i la pot tenir qualsevol persona amb la Sandra i la Laia. Té una durada diferent segons els dubtes que puguis tenir (normalment solen ser uns 45′ aproximadament). Això sí, si et quedes amb alguna pregunta, pots tornar de nou. Són especialistes en l’educació sexual i, encara que no recepten, sí que assessoren.

A més, SIRIAN ha començat amb una iniciativa perquè la gent acudeixi sense por, i és que a la primera consulta et regalen una T-10 (per viatjar en transport públic a Barcelona).

Cada dilluns i cada dimarts podreu escoltar al principi del programa “Connexió La Marina” una secció sobre mètodes anticonceptius gràcies al SIRIAN. Setmana rere setmana, n’anirem coneixent de nous i els podreu consultar tots al web.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.