Tertulia d’analisi post 1er de maig: la visió dels joves sobre l’actualitat laboral més reivindicativa

Avui a l’edició de política del Connexió La Marina ens han acompanyat a l’estudi en Marc Guallar, de les joventuts socialistes, i en Miquel Morilla, jove militant de Barcelona en Comú. Amb ells hem volgut aprofitar el marc recent del Primer de maig per copsar quina és l’actualitat del món laboral i sindical i fer-ho a través dels ulls dels joves.

Hem abordat quin és el nivell de mobilització sindical entre els joves. Alhora, ha quedat apuntat que el camí cap a la solució als problemes que donen forma a la precarietat laboral ha de passar per la principal eina sindical, la negociació col·lectiva. Eina que no acaba de veure´s afavorida pel context social i educatiu actual a on prima l’individualisme i un fals concepte de la llibertat del treballador, segons han exposat els convidats.

Altre dels punts tractats ha estat el paper, sens dubte destacadísim, que el moviment feminista ha tingut en aquest darrer Primer de maig. Com a prova d’això, la principal manifestació va marxar encapçalada per una pancarta que mostrava el desacord social i massiu a la sentència del cas de La manada, enlloc dels tradicionals missatges reclamant millores laborals.

Per acabar hem posat damunt la taula un cas recent de reivindicació laboral: la dels treballadors i treballadores de l’Ajuntament de Barcelona, que divendres passat es manifestaven reclamant millores tant salarials com de condicions laborals. Els convidats han pogut comentar l’actuació i valoracions que, tant PSC com Barcelona en Comú, han fet sobre la gestió d’ aquest conflicte laboral.

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.