Aturat el desnonament d’un veí en situació vulnerable a Estrelles Altes

És ben d’hora del matí i el José, de 70 anys i amb una angoixa que se li reflexa a tot el cos i el rostre, avui ha rebut el suport de molts activistes de la PAH per impedir-ne el desnonament als edificis d’Estrelles Altes-La Cadena. En José a la vida ha fet de tot, però sobretot s’ha defensat com a electricista.

Des de fa més de 30 anys que ha anat pagant la hipoteca del pis on viu.  Amb 600 euros de pensió pagar rebuts o menjar era una tria obligada i diària, així que amb la idea d’ajudar-se va vendre’l amb dret d’usufructe.  El van acabar estafant perquè, tot i haver-hi un contracte, el jutge no el va considerar com a vàlid en no estar registrat davant notari. Al final, la que ha estat casa seva, després de passar pel BBVA, ha acabat en mans d’un fons voltor que, tot i la situació crítica de José i la publicitada moratòria del govern, no entén de raons socials i avui pretenia executar-ne el desnonament, com ens ho explica Santi Mas de Xaxàs, portaveu de la PAH.

Al final, els activistes celebraven l’aturada al crit de “Sí se puede” i amb una foto conjunta que elogia l’organització davant el govern de la plutocràcia immobiliària.

Els perfils de la normativa que suspèn els desnonaments.   

Sant explica que José no pot beneficiar-se’n perquè, en ser una persona gran que viu sola, no és dins del perfil establert per la llei: persones que tinguin al seu càrrec alguna persona dependent, algun menor o víctimes de violència de gènere. 

“Però si tu no pots pagar el lloguer perquè ets un pensionista, el govern progressista  va considerar que no eres prou vulnerable i que la moratòria no t’havia de cobrir” s’indigna el portaveu.

Col·lectius en defensa de l’habitatge hi impulsen una altra llei catalana.  

El portaveu de la PAH informa que diversos col·lectius que lluiten per garantir el dret a l’habitatge impulsen al Parlament una llei que protegeixi diversos perfils igualment vulnerables. Segons en Santi hi ha perspectives de poder aprovar-la a l’octubre.

Yohany L. Ayala

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.