Amb veu de dona arrenca la temporada amb l’avortament

El passat 23 de setembre el govern de Mariano Rajoy va renunciar a l’aprovació del projecte de l’avortament plantejat per Alberto Ruiz Gallardón, una notícia que va suposar alhora la dimissió d’aquest com a ministre de Justícia.

L’actual llei de l’avortament, aprovada pel govern del PSOE l’any 2010, estableix l’avortament lliure a partir dels setze anys, i  les embarassades menors d’aquesta edat hauran d’informar sobre el fet almenys un representant legal, sigui pare, mare o tutor. No serà necessari informar als seus progenitors si la menor assegura que pateix coerció, situació de violència familiar o amenaces.

Davant d’aquesta legislació, Gallardón proposava limitar l’avortament només a dos supòsits: fins a la dotzena setmana, en el cas de ser una violació, i fins 22 setmanes en el cas que l’embaràs sigui un risc per la salut física o psíquica de la dona. El nostre programa va comptar amb la valoració d’Esperança Coll, directora de la Fundació Provida de Catalunya, una entitat creada al 1987 que s’oposa contundentment a l’avortament. Aquí ho podeu sentir el programa complet!

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.