@ | Problemes al mercat de la Marina

MARÍA COROMÍ | La Marina

Els romanesos que des de fa anys ocupaven les vivendes del carrer Mare deDéu de Port han estat desallotjats. Portaven anys creant moltíssims proble-mes als veïns del voltant i era evident que les condicions en les que vivieneren inhumanes tant per ells com per tots els veïns de La Marina.

Els romanesos han estat desallotjats però les vivendes ocupades no hanestat netejades, per això mig Plus Ultra i part del carrer Mare de Déu de Portencara estan sofrint les onades d’olor fastigós, rates, mosquits, etc. Hi hapersones que opinen que la tasca dels professionals de l’Ajuntament haestat impecable perquè en el moment del desallotjament aquests s’hanentrevistat amb els afectats i se’ls ha ofert allotjament. Segons diuen, elsromanesos han assegurat que tenien on dormir i que per tant, només hanacceptat esmorzar i han marxat. Ara bé, com pot ser que se’ls deixi marxartant fàcilment? Hauria de ser tasca dels professionals i dels serveis socialsaconseguir que aquestes persones acceptin els serveis que els presten.

Però, la realitat és que encara no s’ha fet res al respecte y sembla quetampoc s’aplicarà cap mesura per resoldre el tema. M’he fixat que una de lesmoltes conseqüències del desallotjament afecta directament al mercat de laMarina. El moll de càrrega i descàrrega del mercat s’ha omplert de romane-sos desallotjats que hi dormen cada nit i que lògicament hi fan les sevesnecessitats. Això representa un greu problema tant per a la gent que treballaal mercat com per a tots els veïns i veïnes de La Marina. És realment unavergonya que encara no s’hagi fet res al respecte.