El discret paper dels serveis socials, el més digne!

Xavier Sanz

Mentre s’escriuen aquestes línies l’ajuntament de Barcelona activa l’alerta per un episodi de contaminació de l’aire per partícules. Les altes temperatures dels darrers dies, la manca de pluges i el comportament de l’atmosfera no facilita que els barcelonins i barcelonines puguin gaudir d’un aire net.

L’estiu és una època molt desitjada, les vacances per a molts ajuden però, a les grans ciutats on la concentració d’activitat humana és alta, pot esdevenir una època dura. Especialment, per a la gent gran, petits i persones amb dificultats o malalties cròniques. Les mediàtiques “onades de calor” que omplen telenotícies, diaris i hores de ràdio amaguen veritables drames quotidians lligats amb les necessitats més bàsiques d’alguns dels nostres veïns que no disposen de domicilis preparats per aquest esdeveniment o, senzillament, la seva economia personal no els hi permet disposar de recursos per afrontar-lo.

Obrir les piscines o espais públics refrigerats són alternatives populars, i en alguns cassos populistes. Però en aquest tema vull destacar el paper discret dels serveis socials, dels equips de suport als barris, als domicilis dels més vulnerables on s’actua en allò concret que afecta a algú amb nom i cognoms. De ben segur que aquesta feina no obrirà cap informatiu estrella però aquests professionals representen el més digne del servei públic, de l’administració local i és hora que rebin el nostre reconeixement més sincer.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.