Lliurats els premis del certamen literari Francesc Candel

IRIS VIEIROS|

El passat dimecres 22 de maig es va celebrar la 25a edició del Certamen Francesc Candel a la Biblioteca Francesc Candel de La Marina. El jurat va estar presidit pel Sr. Antoni Carballido, Conseller de Cultura del Districte de Sants-Montjuïc i pel regidor Jordi Martí. L’acte, tal i com anunciava el regidor, pretenia un any més “mantenir la flama viva de Francesc Candel”.

Els participants tenien un termini de temps per a la presentació de les composicions, de l’11 de març fins el 5 d’abril, i les categories a les quals podien optar eren relat curt juvenil, relat curt adult, poesia i reportatge periodístic.

De les més de 200 persones que han fet possible aquesta edició, els premiats han estat els següents: per relat curt juvenil, la guanyadora ha estat la Glòria Macià Muñoz amb Le Menu Chinoise; en la categoria de relat curt adult, en Salvador Robles Miras amb Salvado; pel que fa a poesia, ha estat premiat l’Octavio Pineda amb Enjambre; i en reportatge periodístic, la Stasa Durdic amb El número de patrias yugoslavas en versos y recuerdos.

Un trofeu, un xec de 200 euros per material bibliogràfic i un llibre electrònic amb capacitat per emmagatzemar més de 1000 llibres han estat els premis pels guanyadors. Pel finalista era un trofeu i un llibre electrònic.

Aquests premis es convoquen des de l’Ajuntament de Barcelona, i segons  el regidor del districte, Jordi Martí, “és molt important continuar promovent aquests certàmens en el món de la literatura i les lletres en uns moments com el que vivim, on cal fomentar la cultura entre els joves, infants i adolescents”.

El llibre editat amb els textos premiats de la present edició estarà disponible a les Biblioteques Francesc Candel, Vapor Vell i Francesc Boix, al Centre Cívic Casa del Rellotge i a l’Arxiu del Districte de Sants-Montjuïc.