La Marina FM arrenca nova temporada al novembre amb nous fitxatges!

Dues noves cares, dues il·lusions

L'Aina (esquerra) i la Ingrid (dreta), les noves tècniques que ens acompanyaran durant aquesta temporada a la Marina FM. (Alejandro Flores).

Ingrid Moreno Esteve i l’Aina Yu Flores són les noves incorporacions a l’equip de la Marina FM (102,5), com a responsable tècnica l’una i auxiliar l’altra. Són les dues noves cares que més veureu si ens veniu a visitar a l’emissora. Parlem amb elles per conèixer quines novetats porta La Marina FM en la nova temporada que arrenca aquest octubre.

Ingrid Moreno Esteve

Com vas saber que t’agradava la ràdio?

Des de petita he escoltat la ràdio a casa, al cotxe… era part del meu dia a dia. Sempre m’he imaginat darrere de tot el que conforma una emissora. Amb els anys, tenia més ganes de fer realitat el meu somni. Vaig lluitar per ell, i per amor a l’art he anat fent treballs d’audiovisuals que m’han obert molts camins, he après molt. La Ingrid del passat no es creuria que arribaria fins on soc, i el que queda…

Com arribes a La Marina FM?

És una casa acollidora i vaig tenir la sort de realitzar-hi les pràctiques professionals com a tècnic auxiliar el 2021. Ja llavors em vaig sentir molt a gust i tot l’equip sentíem el projecte com a propi. Tornar-hi és un plaer.

Ara, com a nova tècnica de so, quins canvis fareu?

L’emissora té una molt bona programació, són al voltant de 30 programes. Crec que la fusió és prou bona! Tot i així jo vull posar el meu granet de sorra i apostar per inserir-nos i posar-nos al dia amb les plataformes digitals, com ara Twitch. Tenim continguts de qualitat extraordinària, tot i la limitació de pressupostos, així que la idea és arribar a més persones perquè puguin gaudir-ne. Som una emissora de barri i ens sostenim gràcies a una xarxa de gent compromesa i amb moltes inquietuds, i és emocionant contribuir a tot aquest esforç. Ara s’han renovat alguns equips, la taula de mescla, per exemple, i s’ha fet amb aportacions i préstecs dels mateixos socis. Vivim un moment complicat per a tothom però encara més pels projectes comunicatius. Existir i ser on som és encoratjador per seguir endavant. D’aquí a res fem 40 anys de trajectòria!

Aina Yu Flores Perera

Ets la nova tècnica auxiliar de la ràdio des del juny, com va l’experiència?

Estic omplint la meva motxilla de milions de moments. M’ho passo bé i aprenc tant que no vull pensar en el dia de marxar. A l’estiu vaig estar fent tota la feina com a tècnic de so i, sincerament em va emocionar la confiança que des de l’AMCL van dipositar en mi.

Quin és el teu moment preferit de la tarda?

Hi ha molts, però el d’acabar un programa i veure sortir als locutors o locutores feliços… és el millor! Em dic a mi mateixa ”una passa ben feta”.

Com et veus en un futur?

Francament, no ho sé, el futur és incert.

Totes dues tenen l’encàrrec d’avaluar les millores a fer a l’emissora, que n’hi ha! Els preguntem com ho veuen tot plegat

Quina creieu que és la filosofia de La Marina?

A: Col·laboració i feina a quatre mans.

I: És difícil definir-ho en només un parell de paraules. Jo en destaco el seu compromís amb causes socials com el feminisme, la interculturalitat, i sobretot que viuen, estimen i treballen pel barri. També m’agrada que deixen que cadascú voli una mica. És interessant per a nosaltres que som més joves perquè podem créixer i experimentar.

Expliqueu-nos algun projecte nou que tingueu entre mans ara a l’emissora?

A: Estem treballant per marcar un perfil més juvenil, creiem que és necessari seduir i arribar a la gent jove del barri, que ens coneguin més i millor i sobretot que es posin la samarreta i sentin orgull de ser de la Marina. Hi ha molt camí a fer en aquest sentit, però ens hi hem de posar i nosaltres també volem contribuir-hi, entre d’altres iniciatives que ja ho estan intentant.

I: Coincideixo amb l’Aina. Estem treballant molt en donar aquest nou enfocament, però estem engrescades i ben animades.

Quin és el tret que ens fa diferents com a emissora?

A: La varietat i el potent que és la programació malgrat la nostra dimensió. També la sensibilitat i la molta entrega de tots els que participem, som unes 70 persones, i hi ha de tot! Aquí, a més de periodistes formats, hi ha programes que els fan mag@, metg@s, músic@s, ballarin@s, poetes, comerciants i un munt de gent que té inquietuds diverses. I quant a l’edat, la més jove té 18 anys i el més gran d’aquí a poc en farà 80. I tots estem en molt bona forma!!

I: ha ha ha per l’edat, és veritat que aquí hi ha de tot, som la mostra del que vam ser, el que som, i el que serem gairebé!

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.