Marxa de torxes

La secció territorial de l'ANC, Sants-Montjuïc per la Independència

Pel Rubén Cruz

Aquest vespre passat la territorial de l’Assemblea Nacional Catalana de Sants-Montjuïc per la Independència ha celebrat la ja tradicional marxa de torxes prèvia a la Diada Nacional de Catalunya. La última vegada que ens havíem trobat per una ocasió com aquesta era el 2018, perquè la dels 2019 va ser suspesa per pluja i les dues successives ens van agafar confinats.

El recorregut pels carrers de Sants ha començat a dos quarts de deu a la plaça de Bonet i Moixí, per acabar a la rambla de Badal una hora més tard. Els participants hem comprat la torxa, l’hem encesa en una gran foguera comuna i, en acabar, hem estat rebuts amb una llesca de pa sucat amb vi, reparador de forces.

El veïnat s’ha abocat a finestres, balcons i terrasses per veure’ns passar, als portadors de les torxes: tant de foc feia patxoca. Moltes famílies immigrades se sorprenien de la celebració, i en feien vídeos amb els mòbils.

Al finalitzar, s’ha llegit un manifest consensuat per les entitats del Districte que l’han organitzada juntament amb l’ANC, com ara Òmnium, Més junts per arribar més lluny i Esquerra Sants-Montjuic, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), fins a un total de vint-i-sis.

A l’acte, els organitzadors han volgut recordar els 4.500 represaliats catalans amb la presència i les paraules de quatre de Sants, gent normal del barri: el Carles (de la taverna La Bauxa), la Gemma, el Jou i el David, detinguts mesos després d’haver-se manifestat en favor del Pablo Hasél o contra la sentència del procés. 

Crema del Decret de Nova Planta, imposat pel Borbó Felip V el 1714 després de la Guerra de Successió.

1 COMENTARI

  1. Anem desintoxicant-nos del Duo Dinàmic que diu que portem 40 anys votant, i que a vehades suma tant que esdevé el Trio de les Açores.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.