Cop de gallet

Els francesos han fruit també del gag de Polònia, i de la cara que li va quedar en directe.

Pel Rubén Cruz

L’Home Superb i Desvergonyit exercia de providencial heroi del constitucionalisme patriòtic a Espanya. Acaba de renegar de l’acta de regidor de l’Ajuntament de Barcelona com d’un diable petit. La grandeur li apunta pels descosits i el càrrec li tapava justet les vergonyes, tan escarransit que li venia.

De sempre, la France li corre per les venes, i ara torna a sentir-ne la crida. A Ràdio Monte Carlo (RMC) ha escampat l’anunci que s’hi presentarà a les eleccions presidencials dels 2023 i, mentrestant, ha fitxat com a tertulià al primer canal de televisió privada de notícies en francès. Això ja és tendència…

A la roda dels poderosos, el Superb segueix Emmanuel Macron fins Marsella per iniciar el curs polític. Monsieur le Président hi diu que calen solucions noves, no malgastar milers de milions d’euros com s’ha fet sempre, i… El Desvergonyit ha olorat sang ─les novetats, millor amb calerons!─ i l’instint depredador li fa dir que cal arrasar els barris de Marsella, refer-los i tornar-los a poblar (a veure si tal vegada…)

  • Per què? Per lluitar contra el tràfic de drogues.
  • Com? Aquesta la sabem: amb voluntat, el poder de l’Estat i cooperant amb les autoritats locals.

La tinent d’alcalde de Marsella (regidora dels barris per terraplanar) ja li ha respost que això són collonades de qui no coneix la ciutat ni sap que els diners mai no hi han arribat.

  • I com anem d’armilla? L’Home Superb posa les idees i l’Estat (c’est moi!) pagarà el preu que calgui.

Tampoc no ha anunciat el partit que li pagarà el beure, però és segur que l’Home Superb intentarà posar-li banyes tan aviat perdi les primàries.

… … …

Volia netejar Barcelona i acabar amb la inseguretat, i finalment es va conformar amb ruixar-la de pipins per marcar territori lliure d’independentisme. Llàstima: si les eleccions municipals del 19 arriben a ser un any més tard, l’Home Desvergonyit ens hauria promès la desinfecció de la COVID-20 a tots els barcelonins de bé. Per burxades com aquesta li desitgem “Bon vent i barca nova”.

A França encara se’n recorden:

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.