“Yuli, el nen negre que no volia ni li agradava ballar”

Juan Bibian

Amb ‘Yuli’, la directora de ‘Hola estàs, sola’ Icíar Bollaín presenta la historia del ballarí cubà Carlos Acosta, gran llegenda de la dansa i el primer ballarí negre en interpretar alguns dels papers més famosos del ballet, originàriament escrits per a blancs.
Bollaín, ens porta per un viatge temporal a través de la vida d’Acosta, anomenat artísticament Yuli.
Ell sempre ha fugit de qualsevol tipus de disciplina i educació. Els carrers d’una Habana empobrida i abandonada son la seva aula particular. El seu pare en canvi, no pensa el mateix, sap que el seu fill té un talent natural per a la dansa i per això l’obliga a assistir a la Escola Nacional de Cuba.
Davant la insistència del seu progenitor arribarà a sentir-se captivat pel mon del ball i començarà a forjar la seva pròpia llegenda. El guionista Paul Laverty, habitual de Ken Loach, torna a col·laborar amb la directora Iciar Bollaín en aquesta pel·lícula protagonitzada pel propi Carlos Acosta, qui s’interpreta a sí mateix durant l’edat adulta.
És doncs la historia de “un nen que volia ser nen”, encara que el seu pare li objectes que “l’art era la seva llar” i estava destinat a dedicar-li la seva vida. I precisament d’això parla aquest film : De l’art, del sacrifici que suposa dedicar-li la vida a ell .
Alberto Iglesias s’ha encarregat de composar la notable banda sonora que subratlla aquest bon biopic sobre aquest, per a mi desconegut fins avui, gran ballarí cubà.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.