Persones, compromís i drets socials

ABD som una ONG amb més de 30 anys d’història en l’acció social 

ABD som una associació de professionals i persones voluntàries que vam néixer els any vuitanta davant del drama social que va suposar l’arribada de l’heroïna. Després de tres dècades d’història en l’acció social, desenvolupem 70 programes i serveis d’atenció a la gent gran, persones dependents, dones que pateixen violència, infants en risc, persones drogodependents o que viuen amb el VIH/Sida, entre d’altres.

La nostra trajectòria és la història del convenciment de què una societat que minimitza i eradica l’exclusió és una societat on val la pena viure. Aquest objectiu ens ha guiat i ens guia per no abandonar el camí traçat en temps de crisis, com els actuals. És la nostra caixa de resistència: fer molt amb molt poc amb qualitat, ètica, eficiència i sostenibilitat. La caixa d’ABD no està buida. Tres components indispensables la fan avançar: persones, compromís i drets socials.

A ABD ens mouen les persones. Quan algú arriba a l’entitat, no veiem només el problema o la situació concreta, sinó que ens fixem i treballem en el seu entorn. Tenim una mirada àmplia a la realitat social que ens permet incidir en la família, l’escola, el metge, però també en els veïns i veïnes del barri, en les altres entitats i en les institucions. En definitiva, volem vincular la persona a la vida del territori, però sense oblidar que també cal treballar en aquest territori perquè li doni oportunitats de futur.

En aquest sentit, busquem sempre vincular la ciutadania al nostre treball diari. Sabem que quan una persona participa d’algun dels nostres programes pateix un canvi i ja no veu la realitat social de la mateixa manera.  Només per això ja val la pena erigir-nos com a plataforma que uneix les sinergies del màxim nombre de persones i organitzacions possibles, sobretot d’aquelles que expressen el seu compromís a través de l’acció voluntària. Algú que s’apropa per col·laborar amb col·lectius amb especials dificultats és una persona viva, inquieta, que interpel·la directament la realitat i la seva pròpia vida per donar noves respostes, més comunitàries i inclusives.

I perquè totes les noves respostes tinguin una incidència real en la societat hem de donar veu els que no tenen veu. A ABD creiem en la nostra capacitat, com a entitat del Tercer Sector Social, de defensar i fer valer els drets socials i les responsabilitats de la ciutadania.

Temps com els actuals posen en perill cada dia les conquestes en sanitat, educació, benestar social. Per aquest motiu la nostra caixa de resistència està més plena que mai per seguir avançant pel camí marcat. Està al costat dels més vulnerables, donar un cop de mà per seguir tirant endavant i enfortir la nostra societat perquè aquesta esdevingui més justa, solidària i compromesa no entén de crisis o retallades. Ara més que mai, la crisi no ens atura!

 

ABD Associació Benestar i Desenvolupament

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.