Els veïns de la Marina mostren les seves queixes a la Síndica de Greuges de Barcelona

Rafel Vidal

AITOR PAU GARCIA

El passat dilluns dia 1 la Síndica de Greuges de Barcelona va fer un petit acte a la Biblioteca Francesc Candel. L’objectiu era explicar als veïns la funció d’aquesta institució i, en segon terme, animar als veïns a exposar les seves queixes relacionades amb les deficiències del barri.

L’acte va estar presidit per Assumpció Vilà, coordinadora de la Síndica de Greuges de Barcelona des de l’any 2010. Vilà va fer una breu exposició sobre la petita trajectòria d’aquest organisme dins de la ciutat, que es troba en actiu des de l’any 2003. La Síndica s’encarrega de vetllar perquè es respectin els drets de totes les persones que interposen reclamacions i queixes dirigides a l’Ajuntament de Barcelona, visquin a la ciutat o no. En el moment que les queixes són rebudes, ja sigui via correu postal o via correu electrònic, es distribueixen entre els sis assessors que hi treballen per fer que l’administració doni resposta en el menor temps possible.

Seguidament, Vilà va quantificar el total de queixes del passat 2013 en més de 2000, la majoria d’elles relacionades amb el tema de l’habitatge, sobretot pel que fa als desnonaments, i serveis socials, pel que fa a les prestacions. D’altra banda, moltes persones que hi acudeixen només volen saber a quina institució s’han d’adreçar per a fer una reclamació a algun organisme que no depèn de l’Ajuntament de Barcelona.

Finalment, hi va haver una roda de precs i preguntes on els veïns van participar activament. La primera petició va estar relacionada amb la Síndica, on una dona va preguntar-los quin era el seguiment que es feia de les reclamacions que rebien, ja que, tot i que havien contestat totes les cartes que aquesta els havia enviat, no s’havia solucionat un problema de manca d’enllumenat en un parc del barri.

Altres preocupacions notòries van ser: la mala qualitat de l’enllumenat públic en altres punts del barri que s’avarien amb facilitat i que, en ocasions, es triguen mesos a reparar-ho; la manca de serveis públics com ara una mala atenció sanitària com a conseqüència de les retallades i l’abandó del barri per part de l’Ajuntament traslladant equipaments que altres barris no volen, com ara la incineradora, el centre d’internament per a estrangers, la narcosala o dos centres penitenciaris que pretenen substituir la presó Model l’any 2017.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.