Un ‘bicibús’ recorre la Marina per apropar els infants als centres educatius

Alejandro Flores

El passat dimarts 23 de maig, a primera hora del matí, una trentena d’adolescents, nens, nenes, pares, mares i professors desafiaven el trànsit contaminant dels carrers de la Marina amb un recorregut en bicicleta. La iniciativa ha estat impulsada pels alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Domènech i Montaner amb la col·laboració de l’Escola Ramon Casas com una manera de fomentar el transport sostenible per anar als centres educatius.

Es tracta d’un ‘bicibús’, un trajecte que pretén impulsar l’ús de la bicicleta per part dels infants per anar a l’escola. Així, es tracta d’un hàbit que millora l’autonomia dels nens i nenes que la practiquen, ajuda a combatre l’obesitat infantil i disminueix el trànsit de vehicles contaminants, tot un repte a les grans ciutats.

L’activitat, organitzada pel Domènech i l’escola Ramon Casas, és una prova pilot per avaluar la seva aplicació a tots els centres educatius de la Marina de cara al curs vinent. “És important fomentar l’ús de la bicicleta a la Marina, perquè tot i que és un barri amb molts espais verds, també té molts carrers amb massa trànsit de cotxes”, explica l’Eduardo Riol, professor a l’Institut Domènech i Montaner.  

La ruta ha sortit des de Mare de Déu de Port (a l’altura de la plaça de les Matemàtiques) i des de la cruïlla entre Alts Forns i Ferrocarrils Catalans, per unir-se davant de la Pepita Casanellas. Tot seguit, alumnes, professorat i acompanyants han finalitzat el recorregut als centres educatius corresponents, un ‘bicibús’ que és el primer que s’organitza a la Marina, i que s’espera que es converteixi en una nova manera de fomentar l’ús de transport sostenible.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.