Les escoles bressol el Cotxet, Collserola, l’Esquirol i el Fil, de Sants-Montjuïc, obriran a l’agost

Cada cop són més les famílies que, per una cosa o altra, han de treballar a l’agost i no saben amb qui deixar els fills i filles. Doncs bé, per primer cop, Barcelona oferta el servei d’escoles bressol també al vuitè mes de l’any.

Durant els mesos de juny i juliol, fins a 87 escoles bressol municipals han acollit casals per a infants d’1 a 3 anys, arribant a superar les 3.000 inscripcions, el gruix de les quals es concentra no obstant durant la segona quinzena de juliol, quan moltes famílies ja agafen vacances.

No totes les escoles obertes durant els mesos de juny i juliol estaran disponibles també a l’agost. De fet, de les 87 inicials només seran 13 les disponibles, repartides entre els diferents districtes de Barcelona. Més de 250 famílies han apuntat els seus infants, sobretot en la primera quinzena del mes.

Les preinscripcions es poden fer fins al dia abans que comenci el casal l’escola bressol, tot i que es recomana antelació per assegurar la plaça. Les activitats són obertes a totes les famílies, i formen part tant del conjunt de les programades per a l’estiu en el context de les campanyes 100×100 Estiu i T’estiu molt.

El barri de La Marina també gaudeix de l’oferta d’escoles bressol a l’agost. De les més d’una dotzena de guarderies disponibles al mes d’agost, dues estaran molt a prop per a les famílies de la Marina. Per una banda obrirà
l’EBM el Cotxet, ubicada molt a prop del centre comercial Gran Via 2. I també estarà disponible l’EMB Collserola, que es troba a Mare de Déu de Port, a pocs metres de la parada de metro Foc.

Pel que fa al Districte de Sants-Montjuïc, l’oferta s’incrementa amb dues més: l’Esquirol i el Fil. La primera la trobem a prop de l’Estació de Sants, alcarrer de Robrenyó; la segona està emplaçada al carrer d’Almeria, al barri de la Bordeta. A totes les escoles que hi participen estan garantides les mesures sanitàries i protocols d’actuació establerts per les autoritats.

Ajudes econòmiques per les famílies vulnerables

L’Ajuntament ha destinat al voltant de 7,2M d’euros a la campanya, pressupost que inclou les activitats previstes per a totes les edats.

Tanmateix, per tal de democratitzar el servei i que les famílies amb menys recursos puguin assumir el cost de les places, el govern municipal atorga ajuts econòmics de fins a un màxim de catorze dies, i poden ser del 90%, el
60% o del 30% depenent de la situació econòmica de cada família.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.