La Marina Tapea, cuina de proximitat per fer barri

Des del divendres 11 de juny fins al dijous 2 de juliol, el barri ha celebrat una nova edició de La Marina Tapea, iniciativa en la qual nou restaurants de la zona han ofert una tapa especial, més beguda, per un total de 3,45 euros. Enguany, la cita arribava després d’un període d’inactivitat per part dels bars i restaurants. Hi havia ganes, perquè l’hostaleria ens ha trobat a faltar, com nosaltres a ella!

Molt bona varietat

Els participants destaquen per la seva especialitat culinària, i tots plegats representen la varietat que és vol potenciar per fer gran i atractiva l’oferta gastronòmica al barri. Per exemple, la cuina veneçolana estava present al restaurant Jojoto, i la cuina xinesa al Palacio Mandarin.

Però la cuina casolana i les tapes són les propostes principals de la majoria de locals. Per exemple, els restaurants Enric i Pau,  la Taberna del Conde o el Bar Paddock aposten per menús diaris. Per altra banda, el Bar Jueves o la Placeta d’en Manu tenen la tapa espanyola com a gran protagonista, mentre  que Las Palmeras són especialistes en l’anxova del Cantàbric. Per últim, Foc Blau mostra una cuina mediterrània en què destaca la varietat d’arrossos.

Diferències en la cuina, però unanimitat en la reivindicació

Els locals adherits apunten les moltes dificultats que han hagut de passar per tirar endavant. Per exemple, el Suresh, cuiner de Foc Blau, comenta que “hem pogut subsistir gràcies al menjar per emportar i menús de migdia”. Pel que fa al bar Paddock, la propietària explica que “en els quasi 30 anys que porto amb el local, mai no ho havia passat tan malament, he hagut de tirar d’estalvis”.

A la vegada, tots coincideixen en què els ajuts han estat del tot insuficients. Fins i tot es malfien “que només serveixen perquè els polítics quedin bé i no han estat pensats per salvar el sector”.

Una iniciativa per a fer barri

Tot i els mesos anteriors, la majoria d’establiments valoren La Marina Tapea de manera positiva. En general el balanç és bo, tot i que hi ha hagut de tot. El binomi de l’Enric i Pau comenten que la resposta del veïnat és la que s’esperava, una mica en la línia del que ens van traslladar també des del Bar Paddock. De la mateixa manera, la Pilar de la Taberna del Conde va incidir que “a mesura que passaven els dies, els veïns i veïnes s’animaven més”.

I és que aquest tapeig havia de servir perquè el veïnat s’apropés als bars, per fer barri. La propietària del Bar Paddock va incidir que ella s’ha adherit per “donar vida al barri, perquè hem d’intentar que la gent es quedi amb nosaltres”. Una mica en la línia de Foc Blau, que va decidir participar per “promocionar el barri”. Per últim, l’Arkaitz de Las Palmeras va més enllà, i proposa que aquest tipus de iniciativa es faci més sovint.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.