Veïns es convoquen a una concentració contra un grup d’ocupas al carrer Mare de Déu de Port, 96

La botiga Muebles Diseño y decoración, al carrer Mare de Déu de Port, 321

Yohany Limpias Ayala 

De mica en mica se n’han anat succeint diversos episodis de furts, robatoris i ocupacions al barri. Les ocupacions-okupacions tenen dues realitats (se solen distingir pel ús de la K o la C). La de les famílies desesperades i sense cap altra possibilitat que okupar un pis buit on refugiar-se, generalment de propietats de bancs, fons voltors o grans immobiliàries… Okupes.

I les ocupacions per bandes de delinqüents que han trobat en la protecció que fa la llei als més vulnerables, un forat per aprofitar-se’n. Ocupes. Són bandes que es mouen per la ciutat, coneixen els forats legals i han fet de les ocupacions el seu modus vivendi. Vigilen escales, monitoren els moviments dels veïns i quan detecten un pis buit entren en grup i amb ganes de provocar gresca, fins al punt d’atemorir la resta de veïns.

Aquest últim és el cas que denuncien els veïns del bloc 96 del carrer Mare de Déu de Port. Un grup de fins a 8 persones hi han ocupat un pis durant les primeres setmanes del confinament. Són conflictius i s’organitzen en torns per entrar-hi i sortir-ne amb material que els veïns sospiten robat. Mai deixen el pis sol perquè ningú no pugui entrar-hi i desallotjar-los.

Des que hi han arribat, la tensió amb els veïns de l’escala ha anat pujant  fins al punt que la nit del 24 de juny els ocupes han protagonitzat una picabaralla descomunal. El cas s’ha reportat a la Guàrdia Urbana i als Mossos però no poden fer-los fora. Això ha estat la gota que ha fet vessar el vas, i ara els veïns s’han organitzat per concentrar-se aquest divendres 26, a les 19 hores al mateix bloc, 96 del carrer Mare de Déu de Port, enfront del camp de l’Ibèria. Volen fer-los fora.

Aquest és l’últim d’un degoteig d’episodis al barri les últimes setmanes. Fem ara un recull d’algunes de les denúncies que s’han fet públiques per les xarxes socials, i que La Marina ha pogut confirmar.

5 de maig. La botiga Muebles Diseño y Decoración, al carrer Mare de Déu de Port, 321, troba les portes de cristall rebentades. La propietària explica que a les 9 del matí va fer cas del telèfon que li havia trucat a la matinada i va resultar que era el segur per avisar-li que ho tenia tot trencat a la botiga. Es van emportar molts matalassos, diversos mobles, l’ordinador, el telèfon mòbil, una taula de centre, làmpades… per valor d’uns 8 mil euros. Hi ha coses que l’assegurança li ha pagat, però d’altres no, com l’ordinador que tenia alguns anys i on guardava tots els programes i la informació de la botiga. Quatre dies després va denunciar el fet als Mossos d’Esquadra. És la segona vegada que roben la seva botiga. La primera va ser ara fa quatre anys, que li van entrar per la instal·lació de l’aire condicionat.

“És una mala època i a poc a poc vaig reposant el que puc, però fins ara per exemple no he pogut recuperar la línia de telèfon mòbil” es lamenta la propietària.

14 de juny. La veïna Enyis Funez denuncia el furt d’un patinet en una fruiteria al Carrer Mare de Dèu de Port i Mineria. La botiga enregistra el fet a les càmeres de seguretat i en el vídeo s’aprecien dues dones que aprofiten un instant que el patinet queda aparcat mentre la propietària fa la compra per emportar-se’l. El vídeo ha estat entregat a la Comissaria dels Mossos i de moment no s’ha pogut trobar les responsables, segons ha informat la denunciant. Assegura que hi ha d’altres veïns que també han estat víctimes de les mateixes persones. El patinet té un valor de 240 euros.

Denúncia feta a les xarxes socials.

19 de juny. Una veïna del bloc 96 informa que dues dones ocupes del mateix bloc han estat arrestades amb mòbils i bosses robades quan intentaven entrar al pis i els veïns, en veure-les amb els objectes, van trucar els Mossos d’Esquadra que les van detenir.

22 de juny. La veïna Inma Zamorano denuncia el robatori de la caixa del seu local de rebosteria creativa Zas Cake, al carrer Mare de Dèu de Port,272. Explica que quan estava enfeinada un home va fer malbé la porta que en aquell moment estava tancada i li va robar la caixa sense dir res. Ella no va sofrir cap dany però “l’espant no m’ho trec ningú”, assegura.

La descripció que feia del lladre era un home de test morena, amb accent presumiblement de l’est i vestit de pantaló, camisa vaqueres i bambes negres. L’home abans havia robat també articles de la botiga Clarell del mateix carrer. Ha fet la denúncia als Mossos d’esquadra i de moment no té més informació. En el seu cas l’assegurança li està cobrint les pèrdues.

Denúncia feta a les xarxes socials.

19 de juny. Una veïna del bloc 96 informa que dues dones ocupes del mateix bloc han estat arrestades amb mòbils i bosses robades quan intentaven entrar al pis i els veïns, en veure-les amb els objectes, van trucar els Mossos d’Esquadra que les van detenir.

22 de juny. La veïna Inma Zamorano denuncia el robatori de la caixa del seu local de rebosteria creativa Zas Cake, al carrer Mare de Dèu de Port, 272. Explica que quan estava enfeinada un home va fer malbé la porta que en aquell moment estava tancada i li va robar la caixa sense dir res. Ella no va patir cap mal però “l’espant no m’ho treu ningú”, assegura.

La descripció que feia del lladre era un home de pell morena, amb accent presumiblement de l’est i vestit amb pantaló, camisa vaquera i bambes negres. L’home abans havia robat també articles de la botiga Clarel del mateix carrer. La veïna ha fet la denúncia als Mossos d’esquadra i de moment no té més informació. En el seu cas, l’assegurança li està cobrint les pèrdues.

24 de juny. A la nit, un grup de veïns es va enfrontar a un altre d’ocupes del carrer Mare de Déu de Port, 96. Els veïns expliquen que un grup de fins a 8 persones han ocupat un pis durant el confinament, en la setmana del 20 de març. El pis és propietat de la immobiliària Investment Asset Management amb seu a Madrid i delegació a Barcelona. La immobiliària ha informat que els ocupes els hi han demanat 8 mil euros per a marxar. Segons el testimoni dels veïns, els mateixos ocupes ja haurien fet una operació similar a Estrelles-Altes on també haurien extorsionat un propietari reclamant-li diners per desallotjar el pis,però aquesta informació no ha pogut ser confirmada per La Marina.

A més, els veïns asseguren identificar les persones que surten en el furt de la fruiteria de la cantonada de Mare de Déu de Port i Mineria entre els membres del grup d’ocupes.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.