Dia mundial d’acció contra la sida: “Zero infeccions, zero morts, zero discriminacions”

L’1 de desembre es celebra el dia internacional d’acció contra la sida i es dóna a conéixer l’abast d’aquesta malaltia i els darrers avanços. La sida, malaltia causada per l’extensió de la infecció per VIH, és considerada com una epidèmia de les de més impacte del planeta ja que ha matat més de 25 milions de persones des de que es coneix i es calcula que més de 35 milions de persones viuen en l’actualitat amb VIH. Avui dia malgrat tenir a l’abast el tractament antirretroviral i millorar l’accés sanitari de les persones infectades per VIH l’epidèmia de sida continua present i és important conscienciar a la població i organitzacions de la importància de la seva prevenció, detecció i tractament precoç.

Amb el lema que titula el present article es vol arribar a “Zero infecions” promovent les normes de sexe segur, és a dir la utilització del preservatiu, “Zero morts” abastant el màxim de població per a la detecció precoç i arribant amb el tractament antirretroviral als infectats per VIH i “Zero discriminacions” conscienciant a la població per tal que les persones infectades no vegin vulnerats els seus drets.

Des del CAP Dr. Carles Ribas celebrarem el dia mundial d’acció contra la sida i animem als ciutadans igual que als professionals del centre a posar-se el llaç vermell com a símbol per augmentar la consciencia pública en la prevenció i tractament de la sida. Així com a mostra de la nostra solidaritat i suport a les persones que s’han vist afectades per aquesta malaltia o per la infecció per VIH.

Dra Mariam de la Poza Metge de familia CAP Dr CARLES RIBAS

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.