L’hivern que ja ha arribat

Esther Pardo i Gimeno – Naturòpata

Deia el mes passat que aquest hivern no feia fred com anys enrere. Potser vaig parlar una mica aviat perquè aquest gener s’ha posat a fer fred de debò. Millor que així sigui perquè al costat del Mediterrani estem acostumats que faci calor a l’estiu i una mica de fred a l’hivern. El nostre cos s’adapta a aquests canvis de temps, però l’hem d’ajudar. Una manera és posant-nos roba per abrigar-nos i l’altra adaptant la nostra manera de menjar, fent-ho amb aliments que tenen els nutrients concentrats. Al febrer tenim carxofes, pèsols, espinacs, faves, cols, coliflors i porros, encara queden carabasses de la tardor. I per menjar crua, l’escarola; que és amargant i depura el fetge els excessos de Nadal i l’api que també el mengem bullit en fer bons caldos.

La fruita és una mica més limitada, només tenim aranges, taronges i mandarines, i també les que trobem tot l’any a les fruiteries com són els plàtans, les pomes de totes classes i les peres. I s’allarguen fins aquests dies els caquis i magranes. A final de mes apareixeran les primeres maduixes, encara amb poc gust i arribades de fora.

És un bon moment per fer treballar la imaginació a l’hora de preparar la fruita. Aprofitem el fred per fer compotes, que és una bona manera de menjar fruita amb l’energia més concentrada, la que podem barrejar amb fruits secs com ara les figues, prunes i panses.

Ja arribarà el moment de menjar més fresc amb la primavera, que no trigarà gaire.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.