Què fer quan et proporcionen un nou diagnòstic a tu o a algú de la teva família? Com viure aquest procés?


Sovint no valorem l’absència de problemes de salut quan ens trobem bé, i quan emergeix el diagnòstic sanitari es genera un procés d’acceptació, assimilació i comprensió pel qual, a vegades, no trobem acompanyament pel procés de maduració.

La mirada biopsicosocial en el procés de malaltia és de gran importància si observem els aspectes físics, emocionals, sistèmics i racionals de la nova realitat. Quan emergeix la malaltia, el nostre entorn, la xarxa que disposem i els professionals que ens acompanyin faran que el cicle vital sigui més o menys dolorós.
Quan els professionals sanitaris filiem un diagnòstic i quan ho comuniquem a la persona interessada i al seu entorn aquesta notícia farà que el sistema familiar i el mateix sistema de la persona s’hagi de reorganitzar.

Des d’EAP la Marina aprofitem a recordar-te que en qualsevol procés de malaltia pots contactar amb treball social sanitari per l’acompanyament relatiu a la situació vital, per poder fer una anàlisi conjunta de l’organització del sistema familiar i obtenir major perspectiva i un acompanyament terapèutic i/o familiar en cas de ser necessari.
A més a més, et proposem orientació relativa a fundacions i/o associacions relatives a diverses patologies, de les que enumerem tres com a títol d’exemple.

ALZHEIMER CATALUNYA FUNDACIÓ
alzheimercatalunya.org

Alzheimer Catalunya és una fundació que treballa incansablement des del 1988 per millorar la qualitat de vida de qualsevol persona afectada per una demència. Conscienciem la societat i generem propostes que incloguin a aquestes persones, a les seves famílies i entorn.

FUNDACIÓ ONCOLLIGA
www.oncolliga.cat

La Fundació Oncolliga és una entitat sense ànim de lucre que ofereix atenció psicosocial a persones amb càncer i als seus familiars, durant tot el procés de la malaltia, amb l’objectiu de millorar el seu benestar i la seva qualitat de vida. Alhora també du a terme activitats de sensibilització, divulgació i prevenció.

‘ACAF – Associació Catalana d’Afectades i Afectats de Fibromiàlgia i d’altres Síndromes de Sensibilització Central,
www.fibromialgia.cat/

Associació Catalana d’Afectades i Afectats de Fibromiàlgia i d’altres Síndromes de Sensibilització Central, la primera associació de Catalunya formada per persones afectades de fibromiàlgia (FM), síndrome de fatiga crònica / encefalomielitis miàlgica (SFC/EM), sensibilitat química múltiple (SQM), electro hipersensibilitat (EHS) i altres processos de sensibilització central relacionats amb les esmentades malalties.

Associació Catalana per al Parkinson
http://www.catparkinson.org

L’Associació Catalana per al Parkinson (ACAP) és una entitat sense ànim de lucre que va iniciar la seva activitat el gener de 1985. La nostra missió és donar atenció i assessorament a les persones afectades per la malaltia de Parkinson i les seves famílies. Complint amb els criteris de qualitat, claredat i actuació va ser declarada, pel Ministeri de l’Interior, entitat d’Utilitat Pública el juliol de 1999.

Recorda des d’EAP la Marina proporcionem atenció biopsicosocial, si així ho valores pots demanar contactar amb treball social sanitari.

EAP La Marina

Silvia Manzanares- Treballadora Social

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.