Bon any nou!

Diuen les notícies que comencem l’any amb epidèmia de grip. No és res nou d’aquest any, la grip ja és una vella coneguda, el que passa és que a alguns els visita cada any i n’hi ha d’altres que només l’enganxen cada deu o més anys. Què ho fa això?

Ja fa molts anys, un savi estudiós de la salut humana ja ho va dir: – “No son les malalties, son els malalts”. Amb això volia dir que cada persona és diferent no només en la manera de ser o en l’aspecte físic, sinó que també som diferents en com patim les malalties i en la capacitat de superar-les. Dit d’altre manera, en quin terreny ( que som cada un de nosaltres) s’instal·larà el microbi o el virus de torn. En aquest cas, el de la grip.

I ara tornem a l’inici del “Som el que mengem”. Si mengem bé, saludablement, sense massa additius, a les hores adequades, en quantitats raonables, i sempre els aliments que ens proporcionin els nutrients necessaris; podrem gaudir d’una bona salut. No hem d’oblidar en aquestes recomanacions:

  • Mantenir l’alegria de viure
  • Cada dia fer-nos el propòsit de que ha de ser millor que l’anterior
  • Fugir de persones que ens compliquen la vida
  • No veure massa televisió que sempre intenta enganyar-nos
  • Mantenir l’espai del nostre entorn i el nostre cos sempre net
  • Fer les paus amb tu mateix, no hem de ser culpables per sistema

Aquesta no és la recepta màgica per no agafar la grip però funciona força bé. Us ho dic per experiència. Si aconseguiu superar-la aquest any, l’any proper, serà més difícil que s’acosti.

Si tot i així les recomanacions, no funcionen, preneu-ho amb calma. La grip dura el que dura i el que s’ha de procurar és no patir massa. Molta aigua, sucs i infusions. Poc menjar, sobre tot pesat i descans. I he de dir que no crec massa convenient prendre coses per tapar els símptomes que molesten i fer una vida normal. Allarga més els dies de grip i és més fàcil que torni a repetir

Salut i Bon any nou!

Esther Pardo i Gimeno

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.