Clarianes El temps actual a La Marina +8°C, Clarianes

CONSELL ALS PACIENTS AMB TOS

CONSELL ALS PACIENTS AMB TOS

A la consulta del metge de família és freqüent que els pacients amb tos hi vagin per a visitar-se. El perfil del pacient que consulta per tos aguda no sol tenir febre, la ha tingut en el seu inici i no ha estat molt elevada i la expectoració de moc a l’inici és  blanca o groguenca per desaparèixer després. La principal molèstia és aquesta tos que persisteix durant dies o unes poques setmanes.

Aquests pacients estan afectes de la patologia denominada BRONQUITIS AGUDA

Què és la bronquitis aguda?
La bronquitis és una inflamació dels tubs o conductes respiratoris (els conductes d’aire) anomenats bronquis, en els que es produeix un augment de la producció de mucositat i d’altres canvis. Encara que existeixen varis tipus diferents de bronquitis, els dos més comuns son la bronquitis aguda i la bronquitis crònica.

Quina és la causa de la bronquitis aguda?
Generalment la causa de la bronquitis aguda és un agent infecciós, com les bactèries o els virus. També pot tenir el seu origen en algun agent físic o químic: el fum del tabac sobre tot i  pólvores, al·lèrgens, vapors forts o productes químics de neteja. La bronquitis aguda sol ser una malaltia lleu, de resolució espontània, que es cura completament i en la que els bronquis recuperen la seva funció normal. La bronquitis aguda pot aparèixer després d’un refredat comú. Pot ser greu en pacients amb malalties pulmonars o cardíaques. La pneumònia és una complicació que pot aparèixer després de la bronquitis però és molt poc freqüent.

bronquitis2

Quins son els símptomes de la bronquitis aguda?
A continuació, s’enumeren els símptomes més comuns de la bronquitis aguda. En canvi, cada individu pot experimentar-los d’una forma diferent. Els símptomes poden incloure els següents:

 • Degoteig nasal.
 • Malestar general.
 • Febrícula.
 • Dolores dels músculs, esquena.
 • Dolor de gola.
 • Al principio, tos seca i sense moco.
 • Després  tos amb abundants flegmes.

Cóm es diagnostica la bronquitis aguda?
La bronquitis aguda es diagnostica usualment realitzant una historia mèdica i una exploració física. No precisa cap altre proba mèdica.

Quin és el tractament de la bronquitis aguda?
El tractament específic per a la bronquitis aguda serà determinat per el seu metge basant-se en el següent:

 • La seva edat, el seu estat general de salut i la seva historia mèdica.
 • La seva tolerància a determinats medicaments.
 • Les seves expectatives per a la trajectòria de la malaltia.
 • La seva opinió o preferència.

En la majoria dels casos, no és necessari prendre antibiòtics per tractar la bronquitis aguda, ja que la majoria de les infecciones son causades per virus. Fins i tot les persones que han tingut tos durant més de vuit ó deu dies, generalment no necessiten antibiòtics. El tractament serveix en la major part per alleujar els símptomes, i pot incloure el següent:

 • Analgèsics, com per exemple el paracetamol, per a la febre i el malestar.
 • Medicaments contra la tos si és molt intensa i molesta.
 • Consum de líquids.

En la majoria dels casos no és convenient prendre antihistamínics, ja que assequen les secrecions i poden empitjorar la tos.

 

Els símptomes de la bronquitis aguda poden assemblar-se als d’altres condiciones o problemes mèdics. Consulti el seu metge si persisteix la tos més de 4 setmanes.

Redacció

Redacció

Mitjans de comunicació dels barris de la Marina. Segueix-nos a La Marina FM (102.5), el diari La Marina, La Marina Digital, La Marina APP i a les xarxes socials.


Etiquetes d'aquesta publicació:
bronquitisconsellssaluttos

Publicacions relacionades

El regidor del districte parla del desallotjament de Can Vies amb La Marina Digital

Redacció | El regidor del districte de Sants Montjuïc, Jordi Martí ha parlat aquesta tarda amb una redactora d’aquest mitjà i

Cap comentari

Escriu un comentari
Cap comentari, de moment! Pots ser el primer a comentar això!

Escriu un comentari

El teu correu electrònic no es mostrarà.
Els camps obligatoris estan marcats*