L’Assemblea de representants del Consell per la República presenta les candidatures per Sants-Montjuïc

Olatz Pérez

Dimarts 19 d’octubre, va tenir lloc la presentació de les candidatures per les eleccions a l’Assemblea de Representants del Consell per la República a la circumscripció de Sants-Montjuïc i les Corts.

En començar l’acte a l’Auditori les Cotxeres de Sants, els membres de la Coordinació del CLxR de Sants-Montjuïc i les Corts, van remarcar que “no es tracta d’unes eleccions qualssevol, a banda del número simbòlic dels 100.000 inscrits, és important que voti tothom, independentment del candidat escollit”. Afirmant que la importància es troba en la unió popular i no pas en l’elecció.

L’acte va estar moderat per Mercè Velilla, directora general de la Fundació Cultural Hostafrancs, i es va iniciar amb una ronda de presentació, on cada candidat va exposar la seva motivació i els seus objectius per l’Assemblea. Entre aquests es  trobaven Albert Forcades i Valero, membre de coordinació de l’equip, Àngel Font Cabra, membre del ple de la Cambra de Comerç de Barcelona i Blanca Serra i Puig, que va advocar per una “política lingüística del català i l’aranès”. També hi van participar Esteve Riera Padró, Joan Ramón Gomà Ayats, Josep Gualló Vendrell, Josep Rafael Colominas Reig i Mònica Martorell Poncet.

Els candidats també van tenir quatre minuts durant els quals van poder exposar com faran de pont entre els inscrits del Consell per la República i l’Assemblea de Representants. L’acte va finalitzar amb una ronda de preguntes per part del públic on es va plantejar, entre altres temes, quins horitzons es plantegen per celebrar de nou un referèndum a Catalunya.

Les eleccions a l’Assemblea de Representants del Consell per la República seran els dies 29, 30 i 31 d’octubre. S’elegiran els representants que ocuparan 121 escons, dels quals 81 seran per a candidatures dels ciutadans i 40 per a càrrecs electes, entre els quals es troben regidors, diputats, eurodiputats i senadors. Després d’aquesta reformulació institucional, la legislatura durarà dos anys.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.