Nou pla de xoc de neteja amb una inversió de 70 milions d’euros

Les queixes dels veïns i veïnes del barri de la Marina en relació amb la neteja de l’espai públic són de les més recurrents. Tot i que la situació s’ha denunciat en més d’una ocasió, el veïnatge insisteix en la manca de recursos humans i materials per mantenir els carrers, els jardins i les places netes. Ara l’Ajuntament, conscient de la situació, sembla que ha pres cartes en l’assumpte.

Tot i això, el barri està molt dividit entre aquells que pensen que es tracta d’un problema de falta de recursos i els que es decanten per denunciar l’incivisme de la gent al·legant que haurien de ser més responsables amb les seves escombraries.

Un clar exemple és la Marta, veïna del barri, qui afirma que “La neteja és bastant deficient, el costat dels contenidors estan bruts, hi ha moltes pixades de gos. Han de passar més sovint els serveis de neteja i recollida”. En Damián, d’altra banda, creu que “El barri està abandonat i no és com el centre”.

Tanmateix, hi ha altres veïnes com l’Eva qui considera que la problemàtica no és tant la neteja del barri sinó l’incivisme dels veïns i afegeix que la solució “És conscienciar”.

En l’àmbit institucional, el regidor, Marc Serra, ha afirmat que la sensació de falta de neteja és compartida i que, per tant, el que cal buscar són solucions. En aquest sentit, en el dia d’ahir, va presentar un xoc de neteja al Plenari amb una inversió de 70 milions d’euros per reforçar 350 punts de la ciutat fins que entri en vigor la nova contracta de neteja a mitjans del 2022.

Tal com explica, aquesta inversió implicarà “Més aigua per netejar, neteja de pintades i intensificació de neteja a determinats punts, alguns d’aquests a la zona de la plaça de la Marina, els Jardins de la mediterrània i la plaça del Moviment Obrer. Tot i que hi haurà flexibilitat”.  

Per tant, la resposta a totes les queixes i denúncies s’ha materialitzat en forma de contracta que suposarà una ampliació a 200 treballadors. El regidor explica, a més, que actualment “Un 10% del que paguem en impostos els veïns del pressupost municipal s’utilitza en neteja”. I, alhora, insisteix en el fet que aquesta gran inversió no servirà de res sense la col·laboració ciutadana.

Finalment, la consellera de Barcelona En Comú, Ester Pérez, ha explicat que el barri de la Marina és l’únic barri del Districte que disposa d’una Comissió de neteja portada pels responsables del departament de neteja de l’Ajuntament i amb la participació tant d’entitats com de persones a títol individual. Assegura que “De moment, les valoracions són bones. Es comença a notar”.

Així doncs, les queixes estan funcionant i caldrà esperar a la seva implantació per examinar si, realment, és efectiu i suposa una millora de la qualitat dels espais públics del barri.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.