Carmen Andrés: “Barris com el de la Marina juguen el paper principal al meu projecte”

REDACCIÓ|

Ahir, divendres dia 4 d’abril, Carmen Andrés, regidora de l’Ajuntament de Barcelona i candidata a les primàries obertes del PSC, va visitar de nou els barris de la Marina i va ofererir una entrevista a Sants-Montjuïc Ràdio. Això és un resum del que va dir sobre els diversos temes tractats.

El passat 29 de març se celebraven les primàries obertes del PSC, que obtenien un total de 7.463 participants. Van donar com a guanyador a Jaume Collobi, amb 2539 vots, seguit per Carmen Andrés amb 1702 vots. El dissabte 5 se celebra la segona volta, on un dels dos aspirants afins a la cúpula es convertirà en alcaldable per al 2015.

  • Les primàries i la participació:

“Esperàvem una participació més alta. El que toca ara és mirar què ha passat. Jo crec que són temes de comunicació, d’una experiència molt novedosa, que hem d’explicar de manera convenient per les següents, perquè tothom sàpiga el dia, l’hora i el lloc.”

  • El col·lectiu pakistanés. Polèmica en aquestes primeres voltes:

“És una qüestió que hem d’anotar a la llibreta de coses a revisar, perquè crec que als ciutadans i les ciutadans, en un procés obert, que aspira ha ser transparent i un exercici de democràcia, se’ls ha de garantir la seguretat.”

“El que em dol és el tractament del col·lectiu, no de la dinàmica del procés, que cadascú pot entendre d’una manera diferent. Els comentaris i tractaments sobre el col·lectiu crec que han estat de manera irrespectuosa i fins i tot rallant el racisme. I això no és que només no em sembli bé, sinó que ho rebutjo de pla.”

  • Participació a la Marina, 145 participants:

“S’ha de fer més difusió i s’ha de treballar més al barri de la Marina, que té moltes coses a expressar, sobretot perquè les persones han fet molt per Barcelona. És un barri amb moltes dificultats. I els socialistes les hem de valorar en clau d’autocrítica. Tenim coses pendents a resoldre i hem de ser capaços de veure quines són i la gran necessitat. I evidentment és el metro, és el poliesportiu, i segurament, el que és més important, és la capacitat de Barcelona de crear llocs de treball per reduir l’ atur.”

  • Quin paper juguen barris com el de la Marina en el model que proposa per Barcelona:

“Juguen el paper principal, perquè el meu projecte és un projecte que hem volgut descriure com a “Barcelona, capital del benestar”, i per tant el repte és els nostres barris, i sobretot les persones, que puguem viure bé. És un projecte fet de baix a dalt. Estic convençuda que les coses es guanyen treballant cada dia, i des d’ avall. I que tots tenim una capacitat d’arribar allà on vulguem, sempre i quan tinguem força i feina. És el gran repte que tenim tots els polítics avui en dia: posar capacitat, ingeni i esforç, per crear llocs de treball.”

  • Manifestacions per un transport públic digne a la Marina. S’estan buscant solucions?

“Aquest govern està totalment absent, dubto que tingui consciència de la realitat del barri de la Marina. Crec que no entén la situació, especialment als barris de treballadors i treballadores. El transport públic no és un tema menor en una ciutat com Barcelona, és molt determinant. La síndica de greuges deia que hi ha persones que hi dediquen un 6% dels ingressos i més per poder moure’s. Això s’ha de resoldre. Per mi passa per entendre el transport públic com un dret i un servei, una qüestió social.”

  • Existeix possibilitat de que formi part de l’equip de Collboni, si guanya? I a l’inrevés?

“Tots dos som socialistes, compartim els valors, i sobretot un objectiu: oferir una alternativa sòlida, de govern, a la ciutat. En el meu cas, amb un gir del socialisme cap a allò que ens identifica: som un partit de treballadors, d’esquerres… hem de recuperar aquesta essència i ser coherents amb les nostres actituds. Cal treballar plegats per desplaçar la dreta que tan mal està fent, sobretot als treballadors.”

  • Trias: “les primàries les fan els qui tenen problemes”. Què pensa dels partits que no en fan?

“Que s’han d’animar a fer primàries, a fer un procés que permet recuperar el contacte i a aquelles persones amb qui no hi havia relació fluida. A l’Alcalde, recordar-li, que el seu partit, la seva coalició també té problemes, al voltant de la qüestió nacional.”

  • Objectiu principal del projecte de Carmen Andrés:

“Que tots els joves puguin fer el seu projecte de vida a Barcelona, aprofitant les oportunitats de la ciutat per millorar i progressar. Això passa per fer polítiques de creació de llocs de treball i diversificació de l’economia: Barcelona, és bastant més que el turisme.”

  • Valoració de la feina de l’Ajuntament a barris “oblidats”, on els veïns se senten “de segona”.

“Comparteixo i visc aquest sentiment. Als barris amb indicadors socioeconòmics baixos cal estar molt presents, sobretot en moments com aquest de crisis. No tot consisteix en donar ajuts socials, el que cal es feina per viure de manera independent.”

  • Hi haurà sorpresa demà a la segona volta?

“La meva candidatura ja ha donat una sorpresa arribat a aquesta segona volta. Des d’aquesta construcció de base fins a on hem arribat. Crec que tenim possibilitats d’obtenir un bon resultat. Convido als veïns a mirar la web i preguntar, si volen.”

 

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.