Els esports al barri de la Marina a debat

El debat electoral impulsat per La Marina va posar els esports del barri a debat

Pau Espí

A les portes de les eleccions del passat 28 de maig, els veïns i veïnes del barri van poder sentir de ben a prop quines eren les propostes per la Marina dels partits que es disputaven l’alcaldia. El debat electoral organitzat per aquest mitjà el darrer 18 de maig va tenir lloc a l’emblemàtica sala Pepita Casanellas del nostre barri, on més d’un centenar de veïns i veïnes van aplegar-se per escoltar les propostes dels representants dels partits polítics amb representació al districte de Sants-Montjuïc. Els participants van ser Jordi Castellana (Esquerra Republicana de Catalunya), Marc Serra (Barcelona En Comú), Lluís Rabell (PSC), Georgina Lázaro (Trias per BCN) i David Labrador (Ciutadans).

El debat, que va durar poc més de dues hores, va dividir-se en tres grans blocs, tot abordant temes tan importants com l’habitatge, la mobilitat, l’educació o els esports, entre d’altres. Pel que fa als esports, que van tractar-se en el darrer bloc, els representants polítics van tenir l’oportunitat de respondre a les demandes i preguntes del barri. Abans, però, de donar pas als polítics, un servidor va encarregar-se de contextualitzar quina és actualment la situació a la Marina, tot traslladant-los els neguits i dubtes dels veïns.

Sobre la taula van posar-se temes molt candents al barri, com la construcció de la piscina i les sales de fitness del Complex Esportiu Municipal de la Marina o la gestió de les subvencions a les entitats esportives. Andreu Farreras, president de la Taula d’Esports, va intervenir des del públic per fer èmfasi en els reclams de les entitats esportives i demanar als diferents partits com pensaven assumir els nous reptes plantejats.

Tots els partits polítics presents al debat van coincidir en la necessitat real de començar les obres del Complex Esportiu Municipal de la Marina a inicis d’aquesta legislatura

Per la seva banda, Marc Serra, de Barcelona En Comú, va defensar que, durant el seu mandat, ho han deixat tot ben enllestit perquè, un cop iniciada la nova legislatura es puguin començar les obres pertinents per construir la tan anhelada piscina del nou Complex Esportiu Municipal. De la mateixa manera, va reivindicar que, sota el mandat d’Ada Colau, han inaugurat el poliesportiu (l’any 2016) i han construït una pista d’skate al barri.

Jordi Castellana, d’Esquerra Republicana de Catalunya, va prometre que, si el seu partit arriba a l’alcaldia, el pressupost destinat a esports passarà a ser de 50M d’euros, ja que, diu, és el creixement proporcional que ha de tenir. Castellana va reivindicar, també, que la Generalitat hagi hagut de destinar, segons diu, recursos i diners en el manteniment dels camps de futbol del barri, el que afirma que és una competència de l’Ajuntament. En referència a la piscina, va sentenciar que, tal com van aprovar als pressupostos del 2020, es construirà en aquest nou mandat.

El Partit Socialista de Catalunya, per veu de Lluis Rabell, va posicionar-se en la mateixa línia que la resta de candidats, afirmant que la piscina del Complex Esportiu Municipal es durà a terme en la nova legislatura. Sentenciant que el barri necessita una transformació per poder pujar de nivell els complexos esportius.

El representant de Ciutadans, David Labrador, va treure pit dient que, l’any 2016, ell ja va dur un prec al govern municipal perquè s’iniciés la construcció de la piscina, però que va ser denegat. Afegint que, creu que s’ha de reformar el Centre Esportiu Municipal com abans millor.

En últim lloc, Georgina Lázaro, representant de Trias per Barcelona, no va referir-se a cap dels temes esportius esmentats, i en la seva intervenció va parlar de cultura i viure el barri, que també s’emparaven en el darrer bloc del debat.

Després de les eleccions, encara amb tot obert, els veïns i veïnes del barri hauran d’esperar per saber qui governarà la ciutat i si complirà, o no, les tantes promeses electorals fetes durant la campanya.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.