El Barça ja ha posat en marxa la remodelació de l’Estadi Olímpic Lluís Companys

El club blaugrana ha iniciat ja les obres a l’estadi de Montjuïc on jugarà com a local la temporada 2023/24

Joan Laporta i Jaume Collboni a l'Estadi Olímpic Lluís Companys.

Pau Espí

L’Estadi Olímpic Lluís Companys està ja vivint una rentada de cara per poder acollir al Futbol Club Barcelona a partir d’aquest mateix estiu, mentre durin les obres que el culers duran a terme al Camp Nou com a principal reclam del tan esperat Espai Barça.

La remodelació va iniciar-se a finals del 2022, començant per un canvi total del sistema de drenatge, del reg i del tractament que rep l’aigua que hidrata la gespa del camp. Amb uns 20 milions com a pressupost inicial, el club blaugrana ha de reformar, també, els vestidors, la zona de premsa o les sales VIP.

A contrarellotge i amb molta feina per fer, el Barça s’haurà d’encarregar de millorar els accessos a la muntanya de Montjuïc. El pacte entre el club i l’Ajuntament acorda utilitzar llançadores bus els dies de partit, una millora del funicular, la instal·lació d’un nou carril bici i de tres estacions de Bicing o una millora de la il·luminació de la muntanya, entre altres. Aquestes mesures suposaran un impacte molt positiu a tot el districte, que veurà com es fa realitat un reclam que fa temps que exigia.

Algunes d’aquestes reformes, però, seran temporals i es mantindran només durant el temps que l’Estadi Olímpic sigui la casa dels blaugranes. I és que, l’acord amb l’Ajuntament, específica que el club culer s’haurà de fer càrrec de la majoria dels costos que comportin les millores dels accessos a Montjuïc, i l’Ajuntament només pagarà aquelles mesures que, quan el Barça torni al Camp Nou, continuïn vigents al municipi.

Les obres de l’Estadi Olímpic comportaran una millora dels accessos a la muntanya de Montjuïc

Aquesta temporalitat d’algunes de les implantacions que es faran buscant facilitar els accessos a la muntanya olímpica, aniran lligades al temps que el Barça jugui a l’Estadi Lluís Companys. En aquest sentit, sembla que les aproximacions inicials, que apuntaven que els blaugranes estarien entre dues i tres temporades jugant com a locals a Montjuïc, s’haurien reduït a una temporada i mitja.

I és que, a principis d’enguany, el Futbol Club Barcelona va anunciar que les obres de remodelació del Camp Nou anirien a càrrec de l’empresa turca Limak Constructions, ja que aquesta ha reduït gairebé a la meitat el pressupost que havien establert les altres candidatures per la reforma de l’estadi blaugrana. D’afegit, l’empresa turca garanteix als culers que hauran de jugar menys de dues temporades a l’Estadi Olímpic, mentre que les altres propostes que tenia el club obligaven al Barça ha jugar-hi entorn de tres anys.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.