La Marina balla amb Barris en Dansa

balls_en_dansa
RAQUEL M. MARTÍNEZ|

El projecte d’ Álvaro de la Peña funciona per segon any consecutiu al barri de la Marina.

Barris en Dansa convida a gent de totes les edats a ballar per preparar junts un espectacle d’una hora. Per aquest motiu, des de setembre, es reuneixen tots els grups participants. Es tracta de gent de quatre barris barcelonins: Gràcia, La Marina, la Barceloneta i el Poblenou. Estrenen el dia 22 de novembre, i fins el 12 de gener es podrà veure el seu espectacle.

Álvaro de la Peña, impulsor, director, organitzador i productor del projecte, explica que aquesta és una idea que deriva d’un projecte anterior que va deixar de fer-se, Pobles en Dansa. Amb aquesta nova “versió”, l’ Álvaro vol donar importància a la idea de barri, utilitzant com a punt d’unió el ball. Per això no cal cap requisit per a participar.

L’any passat el projecte es va finançar amb fons públics. El resultat del 2012 va ser l’espectacle titulat ZAK!. Però aquest any no hi havia prou pressupost; per això la fundació La Caixa s’ha fet càrrec del Barris en Dança 2013. Així s’ha pogut tirar endavant l’espectacle d’enguany, ‘Inakibú’, una paraula inventada que vol dir ‘raig d’esperança’.

L’ Álvaro de la Peña i l’ Ángel Zatos, de la companyia de dansa Iliacan, són els coreògrafs. Però no són els únics que participen a l’hora de construir l’espectacle. Es tracte d’un procés creatiu entre tots els participants, que aporten idees o les desenvolupen en equip. Per exemple, una de les escenes de l’espectacle d’aquest any l’ha ideat la Lidia Heredia. Es tracta d’un ninot fet amb ampolles de plàstic reciclades que es diu Zigor i va movent-se per tot l’escenari, gràcies a cinc ballarins que controlen, perfectament coordinats, el seu cos i les seves extremitats; en un ball que s’engloba dins l’estil de dansa contemporània.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.