Els Electricos, una banda de rock contundent

Entrevistem a Jordi Egea dels ELECTRICOS. Una banda de rock contundent la qual Soraya Diebra, veïna del barri i la nostra encarregada de la secció musical a La Marina, forma part des de l’any 2001.

1.- Hola Jordi, benvingut a la nostra secció de música de la Marina. Explica’ns breument en quin any i com es va formar la banda?

La idea de formar una banda de temes propis en castellà ve de l’estiu del 94. Després de tocar en molts projectes d’una altra gent vaig començar a escriure temes sobre idees que havia anat recopilant en quatre pistes. Després de diverses formacions la banda es va estrenar el 5 de juliol del 1997.

Actualment la banda està formada per Collo a la veu solista, Soraya Diebra al baix elèctric, guitarra acústica i jo a la guitarra.

2.- Com vas contactar amb els músics de la marina? Com van arribar fins a tu?

Juanipi va arribar per un anunci i Soraya acompanyant a un altre músic a fer una prova. Com llavors no teníem baixista li vaig dir que provés amb el baix i com sonava bé es va quedar en aquest lloc.

3.-Quins van ser els primer  llocs on has actuat?

A l’Ateneu Popular de Nou Barris en una festa pel FANZINE, “SOLAMENT PER A BOJOS”.

4.- Tu compons… Què és el que et sol inspirar per a això? Hi ha hores en les quals tot surt millor?

Hi ha múltiples inspiracions, un riff de guitarra, una frase feta… Normalment se m’ocorren més coses al matí.

5.- Expliquem una mica les influències dels ELECTRICOS.

ELS ELECTRICOS es podrien definir com una mescla entre els Rolling Stones i The Police. Dels primers la influencia Blues i els riffs i dels segons la interacció entre els instruments. En l’ambit de les lletres les influències són totalment oposades: pop rock dels 80, com a Ràdio Futura, L’últim de la fila i els clàssics de la música sud-americana, des de Gardel a José Feliciano en la seva època RCA.

6.- Què canviaries del panorama musical.

El panorama musical està condicionat per la cultura que té la gent. El que la gent escolta, el que toquen… Tot està a l’educació. El rock és cultura.

7.- Per què el nom dels ELECTRICOS?

Per les torres d’alta tensió que creuava el meu barri quan jo era un xaval.

8.- Explica alguna anècdota de la banda.

Una vegada per casualitat “per un home que ens va veure a les festes de gràcia” acabem tocant a Hongria patrocinats per l’ambaixada espanyola.

9.- Quan es parla de rock és alguna cosa molt amplia i amb les modes s’ha anat distorsionant. Digues-nos 2 grups dels quals creïs que el rock segueix viu en les seves composicions.

No sabria dir-te…  AC/DC  i ELS ELECTRICOS!

10.- Digues alguna cançó d’un artista que us encanti.

Beast of Burden dels Rollings

11.-Tornant a la teva música. Digues-nos un parell de cançons les quals recomanaries escoltar a algú que no us ha escoltat mai.

En blanc i negre i a la teva ombra. (Precisament ara els estem tornant a gravar, gairebé 20 anys després).

12.- Hi ha algun concert a la vista?

Per a les festes de Gràcia el 19 d’agost estarem tocant un desendollat en el Rock&Roll cafè.

13.- Els concerts últimament estan mal pagats o simplement pretenen que el músic toqui gratis mentre milers de DJ’s es fan milionaris per donar-li a uns botons. Creus que tornarem a poder gaudir de la bona música en un futur?

La bona música sempre està aquí, encara que no en primera fila. Cada vegada hi ha menys artesans i més oficinistes donant-li als botonets.

14.- Aprofitant aquesta entrevista deixa la web de la teva banda o personal, alguna cosa on la gent et pugui escoltar i seguir com a públic.

Pots seguir el nostre dia a dia a  www.facebook.com/loselectricos. I conèixer la nostra biografia, la nostra música, etc.. a www.loselectricos.com Ah! I no oblideu visitar el nostre local virtual a la web. Una salutació per tots els lectors.

Aquí teniu el codi QR que us portarà a escoltar als ELECTRICOS, en una dels seus últims enregistraments, “Restes de Sèrie”:

 

codi qr

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.