Arrenca el curs als espais culturals del barri

Centre Cívic Casa del Rellotge


Directora del centre: Gemma Escribà i FolchDSC00551

Anys que porta sent directora: 7 anys (des de 2007)

“Aquest trimestre a més dels ja grups consolidats de tallers, tenim una variada proposta nova, entre elles alguns dirigits a joves. Caldria destacar un monogràfic de Laboratori fotogràfic, per aprendre a fer revelat analògic, l’exposició “30 anys de centre cívic” per commemorar l’aniversari de la Casa del Rellotge i també la xerrada “Les dones de 1714” conduïda per l’autora del llibre Patricia Gabancho.”

SORTIDES CULTURALS

Visites als Parcs i Jardins del barri de La Marina i al Museu del Modernisme Català.

SALA PEPITA CASANELLAS

Matinals per a totes les famílies: Activitats dirigides a famílies amb nens petits. S’hi trobaran tot tipus d’espectacles, des de fantàstics trucs de màgia amb “Tea Time Magic Show”, obres de teatre on s’explica un conte, concerts de música didàctics i circ amb la companyia “Mini MuMusics”.

Divendres en escena: Música de cambra, narracions orals a càrrec d’Isabela Méndez, comèdia, dansa urbana i teatre són algunes de les activitats que es realitzaran els divendres a la nit a la Casa del Rellotge.

TALLERS

Expressió i arts plàstiques: Es faran quatre grups de pintura de dilluns a dijous.

Arts escèniques: Balls de saló, ritmes llatins i zumba per aquells que els agrada ballar i fer esport d’una manera diferent.

Salut i creixement corporal: Exercicis i activitats que afavoreixen a la nostra salut, com ball aeròbic, estiraments i tonificació, tai-txi, gimnàstica per a gent gran i diferents activitats de relaxació com el ioga, adaptat a diferents perfils de persones; per a embarassades, per a gent gran o ioga més intens pels experts.

Llengües: Es faran tres tipus de tallers en anglès: un per aquells que s’inicien, un altre de nivell elemental i l’últim per potenciar la conversa i agafar fluïdesa.

Tallers per a infants i joves: Ensenyaran en 11 sessions com dissenyar un capgròs i es farà una activitat d’iniciació a la dansa del ventre, a les arts escèniques i a l’Aikido, un art marcial poc conegut.

Tallers monogràfics: Iniciació a la fotografia.

Activitats estables: Es repeteixen cada any, com el club de fotografia o les converses en català.

Tots els tallers s’iniciaran entre el 6 i el 10 d’octubre i acabaran entre el 15 i el 19 de desembre. Cadascun d’ells té una durada d’11 sessions.


Centre Cívic La Cadena


Gemma CharinesDirectora del centre: Gemma Charines

Anys que porta sent directora: 2 anys (des de 2012)

“De les activitats que es fan al centre podem destacar la part de “culte al cos”, és sens dubte el nostre centre d’interés. Les activitats artístiques, com el ballet, els balls de saló… Tenim activitats dedicades als infants i a la gent gran. També cal destacar els monogràfics, les exposicions, o les xerrades de dones que fan que el nostre centre sigui cada dia més un referent del barri, on els veïns d’un tracte proper de la mà dels nostres informadors.”

TALLERS

Salut i creixement personal: Classes per a no perdre la forma i seguir el ritme durant tot el curs. Es realitzaran dues sessions setmanals d’abdominals i tonificació de glutis.

Artístics: Activitats d’expressió corporal com el taller de manualitats divertides o altres per moure el cos a través de la zumba, el ballet, els ball de saló o la batuka.

Llengües: Es faran tres grups d’anglès per a diferents nivells. Un per als més petits de la casa que comencen a iniciar-se, un de nivell mitjà i un per als adults.

Amb les teves mans: Es faran classes de zumba, considerada una nova disciplina de fitness que prové de Colòmbia.

Activitats estables: Són aquelles que es fan cada any i per tant, no s’hi ha introduït cap tipus de canvi.

Tallers infantils: Es faran jocs esportius per a nens i nenes tots els dilluns, per tal de desenvolupar les seves capacitats físiques com l’elasticitat i millorar la motricitat.


Biblioteca Francesc Candel


 

Directora: Àngels Migueles SarriBiblioteca Francesc Candel

“Com a equipament cultural gratuït, volem que la biblioteca Francesc Candel, sigui el centre local d’informació dels nostres habitants, donant-los accés al coneixement, a la cultura i a la formació. Volem ajustar els nostres serveis i la nostra oferta cultural a les necessitats de la població, i adaptar-nos d’aquesta manera a la societat, experimentant també els canvis que es viuen en ella.”

TALLERS

Cursos d’aula digital: un espai on tot aquell que estigui interessat pot anar un pas més enllà en el món de la informàtica. Des d’iniciació a la informàtica a control de les xarxes passant per seguretat a la navegació, creació de correu electrònic, iniciació als dispositius mòbils, a la fotografia digital…

ACTIVITATS CULTURALS

Cinema documental: els usuaris poden trobar la millor selecció de documentals segons la seva temàtica: històrics, musicals, d’alimentació… Es tracta d’un fons integrat per centenars de DVD que es troben a la primera planta de la biblioteca, a la secció d’audiovisuals.

Certamen literari Francesc Candel- La Marina: certamen que es celebra des de l’any 1992 com un homenatge a l’escriptor que dóna nom a la biblioteca. Com a cada any, aquest concurs es troba obert a tots aquells que hi vulguin participar en qualsevol de les seves modalitats: relat curt juvenil, relat curt adult, poesia, reportatge periodístic.

Club de lectura: per a totes aquelles persones que s’hi hagin apuntat està obert aquest club que abasta una gran varietat de gèneres, èpoques, cultures i registres.


Espai musical La Bàscula


Quimantu_SeguraDirector del centre: Quimantú Segura

Anys que porta sent director: 2 anys (des de 2012)

“Aquest curs l’iniciem amb dues novetats, el taller de Capoeira Angola i el projecte estrella de la temporada: l’Espai Jove de La Marina impulsat per la TIAF. Encarem el projecte de l’Espai Jove amb moltes ganes ja que, a banda de l’avenç que suposa per al jovent de La Marina, serà un altre pol d’arrelament de l’equipament al barri juntament amb els concerts i els tallers.”

CONCERTS

Amb actuacions de los Pecesde Cristina, Malke, Complejo o La Gran Bestia Pop entre d’altres.

TALLERS

Capoeira Angola: la gran novetat dels tallers de La Bàscula. Dansa, música i esport en una mateixa activitat que es durà a terme dilluns i dimecres de 19:30 a 21:30 impartida pels experts de l’ECAAM (Escola de Capoeira Angola Barcelona Arte do Mundo).

Música Moderna: bateria, baix elèctric, combo rock, cant o guitarra elèctrica, activitats obertes pels amants de la música.

Música Avançada: beat box i live looping, digital DJ o software lliure. Si ets un amant de les tecnologies i t’apassiona la música, a La Bàscula t’ensenyaran a combinar aquestes dues aficions.

Dansa Moderna: on podràs escollir el tipus de dansa que més vagi amb tu: Ritmes Urbans amb hip hop, street dance, breackdance… O Ritmes Llatins amb salsa, bachata, merengue, salsa i reggaeton.

Percussió Batucada: per la gent amb més ritme del barri, els dimarts i/o dijous.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.