‘Capdavanters en el progrés’: l’exposició en memòria del pintor Josep Maria Torres

Alejandro Flores

La Biblioteca Francesc Candel ha fet un recull de les obres més importants de l’artista i veí Josep Maria Torres, que ens va deixar durant ara fa uns mesos. Es tracta d’un dels artistes més reconeguts i compromesos amb les causes de La Marina, capdavanter en la lluita per la justícia social, i que ha deixat en pintura la memòria de tot un barri.

<<Faig quadres, però no busco interès comercial; el negoci és secundari. Vull transmetre idees i aclarir les ments dels companys ciutadans, aquest és el meu objectiu>>, explicava al llibre Un país llamado Zona Franca, del nostre company Jesús Martínez. L’exposició ‘Capdavanters en el progrés’, celebrada recentment a la Biblioteca Francesc Candel,  commemora i fa homenatge a una figura clau de la cultura marinenca, molt crítica amb les elits polítiques i econòmiques que busquen el benefici individual.

<<Jo vull la riquesa col·lectiva […] La nostra vida ha d’estar fonamentada en la casa de tots>>, afegia Torres. Amb un recull dels seus quadres més importants, molts d’ells amb històries del barri, l’obra de Josep Maria Torres il·lustra tot un seguit de lluites veïnals encarades a millorar les condicions laborals dels treballadors i treballadores del barri, impulsar una millora dels serveis públics, i inspirar els veïns i veïnes per prendre consciència del món que els envolta, tot plasmat en les més de 500 obres pictòriques que conformen la memòria col·lectiva de La Marina.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.