L’Hospitalet recorda la figura de Francesc Candel

El proper dimarts 1 d’abril, a les 19 hores, tindrà lloc l’acte de presentació del programa commemoratiu dels cinquanta anys del llibre Els Altres Catalans a la sala d’actes de l’Auditori Barradas (Rambla de Just Oliveras, 561) de l’Hospitalet.

L’Hospitalet recorda aquest any la figura de Francesc Candel, coincidint amb el 50è aniversari de la publicació de la seva obra més coneguda, Els altres catalans. Així, l’Ajuntament de L’Hospitalet i diferents entitats de la ciutat —juntament amb la Fundació Paco Candel— han organitzat un calendari d’activitats commemoratives. La ciutat vol homenatjar la figura de Candel com a escriptor i activista polític vinculat a L’Hospitalet, d’on va ser regidor de Cultura de 1979 a 1983.

Paco Candel va ser el primer a abordar un fenomen que va marcar profundament la vida de Catalunya, i especialment de Barce-
lona i les localitats de la rodalia, com L’Hospitalet, ciutats que es van transformar a causa de la immigració procedent de les zones econòmicament més deprimides de l’Estat espanyol. A Els altres catalans, l’autor, un immigrant més, recull la realitat quotidiana d’unes persones que es van veure obligades a deixar casa i família per buscar una vida millor, i que intentaven encaixar en una societat molt diferent a la que coneixien.

Francesc Candel va ser regidor de l’Ajuntament de L’Hospitalet entre els anys 1979 i 1983, en el primer ajuntament democràtic, i va estar al capdavant de la Regidoria de Cultura. Candel va mantenir-se sempre vinculat a la ciutat de L’Hospitalet. El 1983 va ser guardonat amb la Creu de Sant Jordi; l’any 2000, amb el Premi d’Honor Ciutat de L’Hospitalet, i el 2003, amb la Medalla d’Or de la Generalitat. A més, una escola de la ciutat porta el seu nom.

 

 

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.