L’AMCL posa en marxa una nova emissora digital de cultura i música en català SONARÀDIO.cat

La música i la cultura en català també té lloc dins del món radiofònic. Així ens ho mostra la nova emissora de l’AMCL, SONARÀDIO. CAT, que estrenarà les emissions regulars el dia 23 d’abril, coincidint amb la diada de Sant Jordi. Per conèixer de primera mà quin contingut ofereix aquesta nova emissora l’Aran Comín, el director de SONARÀDIO.cat, ens explica el perquè del seu naixement.

Com va sorgir la idea de crear una emissora centrada en la música i la cultura en català?

L’Associació de Mitjans de Comunicació Local tenia en ment des de feia temps crear una emissora cultural en català. Només calia trobar el moment adequat per iniciar el projecte, i ha estat aquest any mateix. La cultura i la música en català està en auge a la nostra nació i es mereix un altaveu radiofònic centrat exclusivament en el seu protagonisme.

Quins continguts oferiu als vostre oients? (Tipus de música, programes o altres)

SONARÀDIO.cat és una emissora de ràdio per Internet només de música i cultura en català. Oferim una fórmula musical amb els èxits de sempre en català i les novetats del moment. Principalment busquem que sigui un aparador de tota la música que es crea a casa nostra, alternant els grups més importants amb aquells emergents.

Per això hem creat diferents franges horàries on emetrem música més especialitzada. Dilluns serà el dia de les balades amb “SONA Tendre”, dimarts escoltarem versions en català a “SONA Igual”, dimecres és el dia del rock amb “SONA Rock”, dijous apostem pels ritmes més alternatius i innovadors a “SONA Diferent”, i acabem la setmana el divendres amb els èxits més moguts amb “SONA Festa”. A més a més, cada dia també es podran escoltar durant una hora només clàssics a “SONA Reserva” i només èxits del moment i novetats a “SONA Abans”.

Entre la programació musical s’alternaran diferents espais informatius que hem etiquetat com a “SONA Extra”. Seran unes càpsules amb l’actualitat musical i cultural en català que es podran tornar a escoltar i llegir a través del portal. També comptarem amb entrevistes als grups i cantants catalans que es podran escoltar i recuperar en podcast.

Com s’escolta una emissora online?

Hem apostat per centrar-nos en un entorn modern de la ràdio, el que passa per Internet i, per això, no emetrem per FM. La ràdio es podrà escoltar a través del nostre web www.sonaradio.cat i amb les aplicacions per a mòbils Android i iOS que es podran descarregar gratuïtament a les botigues corresponents. També es podrà escoltar amb aplicacions i portals de tercers com ara TuneIn.

Amb quin objectiu heu tirat endavant aquesta emissora?

Volem que els joves catalans coneguin la cultura i la música que els envolta, que neix molt a prop d’ells. Per això donarem difusió als artistes catalans, les sales de concerts, els esdeveniments culturals… per potenciar-ne el consum. I no menys important, aquesta ràdio permetrà obrir la nostra associació a nivell de Catalunya.

 

Més informació: http://sonaradio.cat/hola

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.