La política local a distància

Durant la quarantena, les videotrucades han esdevingut l’eina essencial per mantenir el ritme del Districte

Els consellers i conselleres del Districte al Ple telemàtic. Foto: Districte de Sants-Montjuïc

Alejandra Sánchez

La crisi sanitària provocada per la Covid-19 ha canviat les nostres vides en molts aspectes, però un dels més significatius són les noves maneres de treballar i relacionar-nos que han sorgit com a conseqüència de la pandèmia. El ja conegut com a “teletreball” –és a dir, el treball des de casa– està més a l’ordre del dia que mai i la política del Districte de Sants-Montjuïc no s’ha escapat d’aquesta nova manera de fer, que sembla que ha arribat per quedar-se.

Durant aquest mes de maig el ritme de compareixences, consells i reunions dels representants tant de La Marina com del conjunt del Districte no ha parat, sinó que simplement s’ha traslladat a l’àmbit online. Les videotrucades i els streamings –les retransmissions en directe a través de YouTube o d’altres plataformes– han albergat, entre més actes, el Consell del Districte de Sants Montjuïc, que es va celebrar el passat 7 de maig i que va començar, per acord de la Junta de Portaveus, amb un minut de silenci en record de les víctimes del Coronavirus. La presidenta del Consell Plenari, Neus Munté, va voler honorar així la memòria de “persones estimades, conegudes i d’altres que no ho són” i, fins i tot, una treballadora del Districte que va perdre la vida a causa de la Covid-19, així com “persones referents dels diferents barris”.

Marc Serra a La Regidoria Respon. Foto: Districte de Sants-Montjuïc

També es va celebrar de manera telemàtica l’edició mensual de “La Regidoria Respon” en què el Regidor Marc Serra va contestar els dubtes i preguntes que els veïns i veïnes del Districte li havien pogut manifestar a través del portal Decidim.Barcelona. La resposta del Regidor Serra es va emetre per streaming a través del portal web de l’Ajuntament.

Per acabar el mes, el passat 19 de maig es va celebrar a distància la Taula d’Espai Públic dels barris de La Marina, en què les entitats i representants del Districte van debatre sobre com adaptar els carrers i espais del barri per assegurar el distanciament físic i, d’aquesta manera, mantenir les mesures de seguretat i prevenir el contagi del Coronavirus, tot garantint la viabilitat del comerç local. Igualment abans s’havia reunit la Taula Social.

Els diversos grups polítics també han traslladat la seva dinàmica a reunions on line. Així els grups de consellers d’ERC, JuntsXSí, Comuns, Ciutadans o PSC han celebrat i publicitat les seves reunions telemàtiques.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.